Nincs jogsim de venni akarok chopper motort és nem tudom hogy ha 35 ccm akkor is kell rá jogsi?
Nem a köbcenti számít, hanem a leadott teljesítmény. A hatályos magyar jogszabályok szerint 300W teljesítmény felett már segédmotoros kerékpárnak minősül, és jogosítvány kell rá.
Viszont ez azt is jelenti, hogy 300W alatt nem kell semmi. A gond csupán az, hogy 300W az bizony elég kevés.
Egy 300W-os motor meg se tudná mozdítani egy normális, vagy a normálishoz hasonló méretű motort/choppert.
Vannak elektromos biciklik 300W-os motorral, próbáltam olyat, de ez tényleg inkább csak rásegítésre jó. Ha már van egy apró emelkedő, akkor totál elvérzik ez a kis motor, még a bicikli, és barátnőm 60kg-os súlyát is csak küszködve 4-5kmh-val tudja megtenni. Engem már fel sem tud vinni.
S akkor gondolj bele, hogy hogy boldogulna egy 100-200-300kg-os motor vázzal, plusz a rajta ülővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!