Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nincs jogsim de venni akarok...

Nincs jogsim de venni akarok chopper motort és nem tudom hogy ha 35 ccm akkor is kell rá jogsi?

Figyelt kérdés
2016. aug. 6. 23:50
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Chopper? 35ccm?!
2016. aug. 6. 23:53
 2/4 anonim válasza:
Kell
2016. aug. 7. 00:41
 3/4 anonim ***** válasza:
91%

Nem a köbcenti számít, hanem a leadott teljesítmény. A hatályos magyar jogszabályok szerint 300W teljesítmény felett már segédmotoros kerékpárnak minősül, és jogosítvány kell rá.

Viszont ez azt is jelenti, hogy 300W alatt nem kell semmi. A gond csupán az, hogy 300W az bizony elég kevés.

Egy 300W-os motor meg se tudná mozdítani egy normális, vagy a normálishoz hasonló méretű motort/choppert.

Vannak elektromos biciklik 300W-os motorral, próbáltam olyat, de ez tényleg inkább csak rásegítésre jó. Ha már van egy apró emelkedő, akkor totál elvérzik ez a kis motor, még a bicikli, és barátnőm 60kg-os súlyát is csak küszködve 4-5kmh-val tudja megtenni. Engem már fel sem tud vinni.

S akkor gondolj bele, hogy hogy boldogulna egy 100-200-300kg-os motor vázzal, plusz a rajta ülővel.

2016. aug. 7. 01:23
 4/4 veterán vas ***** válasza:
Nyugodtan megveheted, a motorvásárlás nincs jogosítványhoz kötve. Közúton viszont nem használhatod.
2016. aug. 14. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!