Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyorsításnál időnként kopogó...

Gyorsításnál időnként kopogó motor?

Figyelt kérdés

1.6 HDI motor sebességtől függetlenül gyorsításnál elkezd kopogni.

Példa:

főúton megy a kocsi 70-nel, és meg akarok előzni valakit. 5. fokozatban van, és elkezdem nyomni a gázt, és 2000-2200-as fordulat környékén megjelenik egy kopogó hang a motorból, mint egy légkalapács. Ilyenkor a gázt felengedve 1-2 másodpercre, a kopogás alábbhagy, majd ha újra nyomni kezdem a pedált, akkor a hang már szinte alig, vagy egyáltalán nem hallatszik.

Maga a jelenség sem mindig fordul elő. Van, amikor hideg motornál is előjön (nem vagyok hülye hidegen nem nyomom neki annyira), de van amikor 200 km-ig semmi, majd utána kb rátör a "hiszti" és elkezdi.

Független, hogy a motor hideg/meleg. Előfordulása leginkább a 3-4-5. fokozatban hallható és csak gyorsításoknál. Minél jobban szeretnék gyorsítani annál hangosabban kopog. Gáz elvételekor majd újra nyomásakor a kopogó hang abbahagy.

egy 1.6 HDI motorról van szó, 140.000 km-rel, újonnan vásárolva.

2016. aug. 6. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Mennyi km után cserélteted az olajat.Fontos
2016. aug. 6. 21:03
 2/8 A kérdező kommentje:
15000 kilométerenként cserélem az olajat a kezdetektől fogva.
2016. aug. 6. 23:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért kérdeztem ,mert olyanok a tünetek,mint ha nem lenne tökéletes az olajzási rendszer.Kevés olajat kapnának a főtengely,hajtókar csapágyak és nagy nyomatékon csap sűlyedés lépne fel,a gyenge olajáramlás,nyomás miatt fém a fémmel érintkezne.Ezt a rossz,vagy ritkán cserélt olaj okozhatja,vagy valamelyik külön,külön is,mert az olajsár leszűkíti az olaj járatokat.De lehet még az olajpumpa hibája is.Én minden esetre felkeresnék egy szakszervizt , megméretném az olajnyomást és a motort nézetném meg,mert nagyobb bajok is lehetnek ennél a kopogásnál.Jó volna hallani a hangját,ami sokat elmondhat.
2016. aug. 7. 00:13
 4/8 A kérdező kommentje:
olyan a hangja mint egy légkalapácsnak, másképp sajnos nem tudom elmondani.
2016. aug. 7. 00:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én gyanúm kezd akkor beigazolódni.Az a baja.
2016. aug. 7. 00:35
 6/8 anonim ***** válasza:
"Az a baja".Ezt már írtad,de elkerülte a figyelmemet.Hétfőn szerviz.Ne járkálj vele,mert ha elő jön a hiba,még a hajtókar is kiütheti a motor oldalát.Ott meg nézik a főtengely állapotát,de nem kecsegtetlek sok reménnyel.Le kell vinni az olajcserét a helyre állítás után 10 000km-re,és minőségi olajra.Az enyém 7-8 000-ként kap friss olajat.
2016. aug. 7. 00:56
 7/8 anonim válasza:
Nem lehet hogy a szelepek adnak egy puszit a dugattyúnak?
2016. aug. 7. 01:06
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es.Akkor már az első puszi után leállt volna a motor.
2016. aug. 7. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!