Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » OPEL ASTRA G 1.4 gyorsításnál,...

OPEL ASTRA G 1.4 gyorsításnál, főleg melegben RÁNGAT, Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

2003-as évjáratú OPEL ASTRA G 1.4 benzines autóm tünetei:

Üzemi hőmérséklet elérése után, nyáron 5 perc elteltével félgáz gyorsulásnál 2000-es fordulatszámnál minden sebességben rángat pár másodpercig, majd hirtelen "kilő" és minden rendben.

Mivel nem találtam olyan szerelőt aki megoldotta volna a problémát, már néhány hónapja így járok vele, de ma újabb tünet jött:

Kigyulladt a károsanyag kibocsájtás szabályozás visszajelző lámpa, és 2500 f/perc felett már folyamatosan rángat.

Óvatosan "hazagurultam" és most nem tudom mi tévő legyek, mert minden szerelő csak lehúzni akar és több 100.000 Ft értékben akarják darabokra szedni a motort.

Kicsit utána olvastam és látom, h sokaknak voltak ilyen tünetei. TRAFO, MAP-szenzor, EGR szelep, Lambda szonda???

Mivel nem motorikusan érzem a hibát, ráadásul télen nem jelentkezik a baj, és ha nagyon finoman gyorsulok nem rángat, sok tényező kizárható.

Akinek van építő ötlete vagy élt át ilyen tünetet segítsen kérem.

2016. aug. 4. 13:16
 1/5 A kérdező kommentje:
Vadonatúj gyertyákat tettem bele 2 hete, de a probléma nem szűnt meg.
2016. aug. 4. 13:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Egr szelep.... Sajnos tapasztalatból mondom. A szerelőm annyit javasolt mikor a hiba nállam is előjött hogy tankoljak egy tank premium benzint (omw a legjobb) es nehezitsek kicsit a labamon, igy a korom szepen leszakadozik rola
2016. aug. 4. 17:31
 3/5 anonim válasza:
Vidd el villamossági szerelőhöz.Lehet h olyan problémája van.
2016. aug. 21. 09:48
 4/5 anonim válasza:
EGR szelep lesz, én is hónapokig kínlódtam a problémával, aztán szakszerűen kikötöttem és azóta tökéletes.
2016. szept. 24. 07:53
 5/5 kristian.kris válasza:
Hogyan lehet szakszerűen kiiktatni az EGR-t nekem azt mondták hogy az csak árt a gépnek (a computernek)
2017. nov. 29. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!