OPEL ASTRA G 1.4 gyorsításnál, főleg melegben RÁNGAT, Mi lehet a baj?
2003-as évjáratú OPEL ASTRA G 1.4 benzines autóm tünetei:
Üzemi hőmérséklet elérése után, nyáron 5 perc elteltével félgáz gyorsulásnál 2000-es fordulatszámnál minden sebességben rángat pár másodpercig, majd hirtelen "kilő" és minden rendben.
Mivel nem találtam olyan szerelőt aki megoldotta volna a problémát, már néhány hónapja így járok vele, de ma újabb tünet jött:
Kigyulladt a károsanyag kibocsájtás szabályozás visszajelző lámpa, és 2500 f/perc felett már folyamatosan rángat.
Óvatosan "hazagurultam" és most nem tudom mi tévő legyek, mert minden szerelő csak lehúzni akar és több 100.000 Ft értékben akarják darabokra szedni a motort.
Kicsit utána olvastam és látom, h sokaknak voltak ilyen tünetei. TRAFO, MAP-szenzor, EGR szelep, Lambda szonda???
Mivel nem motorikusan érzem a hibát, ráadásul télen nem jelentkezik a baj, és ha nagyon finoman gyorsulok nem rángat, sok tényező kizárható.
Akinek van építő ötlete vagy élt át ilyen tünetet segítsen kérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!