Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért recseg a váltó mikor...

Janyka kérdése:

Miért recseg a váltó mikor rükvercbe teszem? Olyankor az 1-est is nehezen veszi, indulásnál álló helyzetben.

Figyelt kérdés
Nem mindíg csinállja ezt a jelenséget de elég sűrűn ahhoz, hogy gondot okozzon a városi forgalomban. Mi erre a megoldás? Octavia, benzines 173 ezer km-el.
2016. aug. 1. 20:21
 1/7 mantis religiosa ***** válasza:
Kuplung nem emel ki rendesen. Ha van állitási lehetőség, akkor állitani kell, de mivel elég sok km. van benne, lehet, hogy cserélni kell.
2016. aug. 1. 20:32
 2/7 anonim ***** válasza:

A kuplung ha elhasználódik épp, hogy nem zár, és hamar kiemel...

kupplungolás után várj 2mp-et a hátramenet kapcsolása előt.. sokszor segít. Megállnak a váltóban a tengelyek és a szinkronizálatlan hátramenetet úgy jobb kapcsolni. Az egyes fokozatnak lehet a szinkrongyűrű is kopott.

2016. aug. 1. 21:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Esélyes akkor, hogy a kuplunggal van baj. Ha egy picit gurul az autó még mielőtt megállok akkor viszont nagyon finoman könnyen beveszi. Azt már próbáltam, nem is egyszer, hogy várok egy kicsit de nem sok változás van úgy sem. Köszi a gyors válaszokat!
2016. aug. 1. 22:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Mielött hátramenetbe teszed ismételd meg a kuplungot.Másodiknál simán beveszi!Váltóolajcsere megvolt?
2016. aug. 11. 15:12
 5/7 A kérdező kommentje:
A héten kicseréltem a komplett kuplung szettet. A kuplung pedál nagyon könnyen jár, mintha nem is lenne a lábam alatt semmi. A fogás pontja sokkal jobb lett, a régi már nagyon fent fogott. Illetve az 1-es fokozat és a rükverc is rendben van. Könnyedén beveszi elsőre és a rükverc sem recseg mostmár. A tárcsán látszott hogy sok helyen már majdnem a szegecsig volt kopva. Mondta a szerelő, hogy a következő már az lett volna, hogy megcsúszik. Szóval a kuplung cserével megoldódott az összes problémám. Gondolom megírom, ha esetleg másnak segítség lehet a későbbiekben.
2016. szept. 17. 10:23
 6/7 anonim válasza:
szia igen segítesz mert nekem is ugyan ez a bajom és fogalmam sincs mi a bánat volt vele de tegnap beszéltem a szerelővel ő is ugyan ezt mondta csak azt nem értem akkor hogy lehet az hogy az összes többi sebességet meg rendesen veszi
2022. aug. 9. 12:33
 7/7 anonim válasza:
Ha rükverbe recseg és az 1-es fokozatot nehezen veszi akkor kuplunk cserés. Én nem állítgatnám. De amúgyis ha a kocsid rendelkezik hidraulikus kuplungkiemelő csapággyal akkor még állítási lehetőséged sincs mert az automata rendszerű. Kuplung csere mindent megold. Jótanács: ha lehet Luk márkájút vegyél. Az kibír még ugyanennyit.
aug. 30. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!