Opel astra szélvédő csere? Sos!
Vigyétek szerelőhöz. Olyan gumit lehet interneten rendelni de akkor sem lesz olyan amilyen és műszakin kiszúrják ha saját kezűleg lett barkácsolva és ugrott a műszaki. Ha normál szélvédő van hozzá nincs semmi baj, el kell vinni szerelőhöz aki szakképzett és hivatalos úton betudja szerelni megfelelően úgyhogy műszakin se legyen gond és nem lesz balesetveszélyes. Az hogy apud a régi autóknál megbírt csinálni az csak egy dolog, az új autónál főleg a 85-90 es évek után gyártott autóknál macerásabb mert direkt úgy van kialakítva hogy ne az átlag ember sufnizza hanem szakképzett ember csinálja hogy ő is megtudjon élni címszóval.
Elhiszem hogy apukád szeretne rajta barkácsolni de ez nem így működik. Én is szeretek autót szerelni nekem is Opelem van régi F Astra kombi sok mindent magam csináltam meg, de voltak olyan gondok amik miatt csak szerelő jöhetett szóba.
Ha ügyesek vagytok meg tudjátok csinálni. Én sem vagyok szélvédős mégis cseréltem párat.
Kitaposod, középen nyomva, megnézed milyen a gumi, bár én mindenképp cserélném. Kell hozzá szélvédőragasztó meg egy izmos sziloplasztkinyomó (sokkal nehezebb kinyomni mint egy sziloplasztot), kis józan paraszti ész, nagy előny ha valaki már csinált ilyet akár csak egyet is.
De egyébként tényleg jó alternatíva, hogy a szélvédős cserélje ki, nem biztos hogy elsőre jól sikerül.
A gond az, hogy ragasztott a szélvédő. Macerás kiszedni, és beragasztani az újat. Meg lehet csinálni házilag, de nem árt ha van gyakorlata apádnak. Persze régen a Zsiguliból kirúgtuk a szélvégőt és két perc alatt behúztuk az újat, de ez más.
Amúgy mindent meg lehet venni, 5-10 ezer a kivágó készlet, kb. ennyi a ragasztó is, gumit is lehet venni.
"az új autónál főleg a 85-90 es évek után gyártott autóknál macerásabb mert direkt úgy van kialakítva hogy ne az átlag ember sufnizza hanem szakképzett ember csinálja hogy ő is megtudjon élni címszóval."
Ez így, ebben a formában hülyeség! Azért vannak a ragasztott szélvédők, mert azok is teherviselő elemek lettek, merevítik a kasznit.
A mai autók(ami 20 évnél fiatalabb) szélvéádője ragasztva van, nem a gumi tartja a helyén hanem a ragasztó, így ki kell vágni lepucolni a peremet aztán a felmelegített ragasztót körbenyomni és pontosan odaillesztei a helyére a szélvédőt.
Ha bármelyik fázist is elbaccátok akkor adtatok a szarnak egy pofont.
Pl ha nem jól ragasztjátok be az üveget akkor be fog ázni.
Jobban jártok ha egy profi szélvédősre bizzátok a munkát, megéri azt a 10 ezer forintot hogy tutira jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!