Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorban csak 3 henger...

A motorban csak 3 henger megy. Milyen problémák lehetségesek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tegnap néztem egy 2107-es típusú ladát, eléggé lelakva stb.(tipikus lada). Felújításra szánom, és a 0-ról szeretnék indulni. Az egyik tényező viszont a legjobban aggaszt az autóval kapcsolatban: a motorban csak 3 henger megy. Milyen problémák miatt lehet ez? Minden lehetőségre kíváncsi vagyok, mielőtt elviszem egy szakemberhez! Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)

2016. júl. 31. 09:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Először a gyertyát nézném megy.

Ha az jó, akkor gyertyapipa, gyújtókábel, elosztó fedél.

Egy idős F astrám van. Nekem is szórakozott így. Végül mind a 4 elemet kicseréltük, mert egyik se volt már egészséges.

2016. júl. 31. 09:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Az 1-es válaszán kívül,még annyit,hogy lehet az a henger tömítettségi hibás is, amelyik nem megy.Szelep és egyéb kopáshiba.
2016. júl. 31. 10:40
 3/4 veterán vas ***** válasza:

Nem tudom mennyire ismered az autót ezért kezdjük az alapoknál.

Első körben megnézed, minden gyujtókábelvég a helyén van-e? (4 kábel 2-2 véggel, azaz 8 hibalehetőség)

Aztán jön az elosztófedél átnézése, hajszálrepedés, a belső oldalon a szegmensnél égés törés stb.

Ha ez is OK. akkor a gyertyák következnek. Mindet kiszeded, tisztítás hézag ellenőrzés...

Nem baj, ha nincs kéznél új, a kísérletezéshez elég egymás között is cserélgetni.

Ha pl. az v.melyik henger gyertyája sem a helyén sem egy másik hengerben nem üzemel, akkor kuka.

Ha van szikra, jó a gyertya, akkor jöhet a mélyebb vizsgálat.

Sűrítési végnyomás (egyszerűbben kompresszió) mérés.

Ha van egy henger amelyik a többihez képes jelentősen alacsonyabb a végnyomás, akkor sem kell elkeseredni,mert lehet csak tömítetlenség, amin egy szelepállítás, v. tömítéscsere is segíthet.

Ha ez mind rendben akkor lehet hogy nagyon kopott egy henger, v. gyűrű törött v. dugó átégett, akármi. Ebbe nem érdemes belemenni, mert ez már úgy is szakmunka.

Remélem nem voltam túl szájbarágós.... ;)

2016. júl. 31. 12:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Nemnem, nagyon sokatmondó válaszokat kaptam köszönöm szépen mindenkinek! Egy utolsó kérdés: kb mennyibe fog ez nekem fájni, ha az előbb leírtakat nézzük, és pl. több alkatrész is cserés lesz? Mindent össze akarok most számolgatni hogy mennyi lesz nagyjából, és összesíteni hogy mennyit kell félreraknom stb.
2016. júl. 31. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!