Az autóban a hűtővíz a megjelölt szint alá csökkent. Mivel célszerű feltölteni?
Desztillált vagy Ioncserélt víz.
Minden benzinkúton, teszkómetróban kapsz.
Én múlt héten vettem 148 Ft-ért 5 litert
Nehogy mást tölts bele!
Igen, csak viccnek szántam, gondoltam én is írok valami vicceset, mint te.
Ugyan mivel kell után tölteni a hűtőVÍZ folyadék tartályt? :)
Nekem ép múltkor volt esedékes a hűtővíz-csere! Évente, de legalább 2 évente KÖTELEZŐEN cserélni kell a hűtővízet / fagyállót, mivel a vízpumpa és egyéb alkatrészek kenése nem lesz meg a koncentráció összetételének romlása miatt! Tévhit, hogy a koszos szín miatt kell cserélni; a teljesen tiszta színűt is ki kell!
Ha nagyon lemegy a szint alá, akkor célszerű leengedni a teljes rendszerből, majd átmosni, s a végén 2:3-os arányban feltölteni fagyálló koncentrátummal. Én 1 L-t vettem 670 Ft-ért, 4 éves csereperiódusost (piros színű), ebből 2 L-et és + 3 L ioncserélt vízzel töltöttem fel a rendszert! Így olyan -30 C fokosra lőttem be a fagyási értékét! (Tél előtt okvetlenül le kell méretni és ha szükséges, akkor fagyállóval után tölteni!)
Ha nem akarod cserélni, akkor mindenképpen fagyállót tölts bele és nem lesz baj télen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!