Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első féltengely cseréhez kb...

Első féltengely cseréhez kb mit kell megbontani?

Figyelt kérdés

Ha a tornyot kicsavarozom az baj e? A futómű attóp nem állítódik el hogy a motortérben a torony csavarát kitekerem igaz?

Csak a kormányrúddal és a teleszkóppal lehet elállítani a futómovet igaz?

Kormányrudról lecsavaroztam. Féltengely csavarját levettem. Alsó lengőkart kicsavaroztam. De a lengőkart nem bírtam kiszedni belőle. Kb fél útig tudom kifeszíteni. Aztán megszorul. A tornyot felül a motortérben kitekertem és még így sem bírtam szétszedni. Baj e hogy kicsavaroztam a tornyot a motortérben?

2016. júl. 30. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Féltengely kerékanya le, trapézgömbfej csavar, gömbfejet kiütöd a csonkállványból, kormányösszekötőt kicsavarozod, majd azt is kiütöd(kúpos illesztés, a menetes csonkot szorító vasra ütsz rá egy jó nagyot(ne cipészkalapáccsal), és szétugrik elvileg)

A gólyalábat(neked torony) ne szedd ki, felesleges.

2016. júl. 30. 22:02
 2/5 A kérdező kommentje:

Tornyot sajnos kiszedtem. Hogy tudom egyszerűen otthoni módszerrel visszarakni? Ezáltal elvileg nem állítódik el a futómű.

Trapézgömbfej?

2016. júl. 30. 22:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja igen. Már tudom mi az a Trapézgömbfej. Azt nem bírtam kiütni. Félütig kijön. Majd onnantól úgy befeszül hogy nem akartam széttörni semmit. Ezért gondoltam hogy ha kicsavarozom a gólyalábat akkor gyerekjáték kiszedni. De még így se akart. Aztán ráhagytam. Majd holnap. Kormányösszekötő könnyen kijött. Azzal nincs baj. Csaj ez a trapézos nem akar. Ha nagykalapácsal kiszedem belőle akkor összerakni mégnehezebb lesz ha ez így feszül szétszedéskor.
2016. júl. 30. 22:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha félutig kijön akkor az már lejött a kupról, mozgasd, hogy forduljon a gömbfej közepe. Nem törik könnyen. Pajszert is használhatsz.
2016. júl. 30. 22:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem hogy miért kell ennyi mindent megbontani féltengely kiszedéshez? Én ugy csináltam h kerékanya le hátsó alsó lengőkar ki és egy laza mozdulattal a benyomtam a féltengelycsuklót aztán lecsavaroztam a belső csuklót a váltóról és már kint is volt
2016. aug. 17. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!