Mennyit fogyaszt parton lefelé az autóm?
Figyelt kérdés
Skoda Felicia 1.9d, kb. `98-as évjáratú.
Szóval parton lefele ha megyek, 3-asban 2500-at forog a főtengely.
Valószínűleg nem fogyaszt annyit, mintha sík területen mennék ilyen fordulatszám alatt.
De mégis mennyit fogyaszt? Annyit, amennyit alapgázon is?
Vagy érdemesebb 4-esbe tenni, ahol 1900 a fordulat?
Mivel az alapgáz ott is ugyanannyinak kellene lenni.
Tudom, hogy az új autók ilyen esetekben semmit sem fogyasztanak, úgymond üresen mennek.
De mi a helyzet a régi kocsikkal?
2016. júl. 14. 20:34
1/5 anonim válasza:
Ha nem nyomod a gázt akkor közel vagy abszolút semmit se ,mivel nem adagol be tartja a fordulatot,lendületet a lejtő miatt,és elvetted a gázt mert nem kell plusz teljesítmény,így nincs befecskendezés...
2/5 A kérdező kommentje:
Az esetleges hibákért(legyen az helyesírási vagy fogalmazási) előre, vagy inkább utólag is elnézést kérek.(bár nem olvastam vissza a kérdést)
2016. júl. 14. 20:35
3/5 anonim válasza:
ugyanannyit fogyaszt,annyi hogy 3.ban jobban lassítja a kocsi sebességét a motorfék.
4/5 anonim válasza:
Vagy semmit,vagy alapjárathoz szükséges mennyiséget, a sebesség fokozat pedig mintha felfelé mennél. Gyártó is válogatja,hogy megszünteti a befecskendezést,vagy marad az alapjárati érték.Akik a második variáció mellet döntöttek azok azért így ,mert ha elzárják a csapot ,akkor az égéstér belső fala vissza hűl gyorsan és a rendszer újra indításkor jelentősen megnől a káros anyag kibocsátás, ami persze fokozatosan csökken, még az égéstér belső fala vissza nem melegszik a teljes üzemi hőfokra,ami nem 1 munka ütem. 3 -as megmondanád,hogy mitől van a motorfék,ha ugyan annyit fogyaszt?
5/5 anonim válasza:
"megmondanád,hogy mitől van a motorfék,ha ugyan annyit fogyaszt?"
Mivan?! :D Ennek ugorjunk neki még 1x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!