Simson S51 Enduro 1986 tirosztor gyujtás?
Figyelt kérdés
Meghalt az előző alaplapon a jeladó és vettem hozzá ujat komplettan elvileg gyári minőségűt. Ha rárakom ugy hogy az alaplapon levő kidudorodás ráeessen a blokkon levő rovátkába nem az igazi a gép, viszont ha elé tekerem kb 2mm el akkor tökéletes, erős nagyon jol porog. Gyári minden a henger meg a főtengely 60as. Jó ez így vagy állitsam alapra és a tirisztorom levő pici csavaron állitsak?2016. júl. 14. 20:21
1/8 anonim válasza:
Nem kell a jelzésen lennie az csak viszonyítás. A lényeg, hogy jó helyen adja le a szikrát.
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor jó :) igy a szikra is kék nem vörös... sajnos kis faluhely révén nem még hogy stroboszkóp de szerelő sincs.
2016. júl. 14. 20:35
3/8 anonim válasza:
A tirisztoron nem előgyújtást állítasz, hanem hogy mekkora fordulattól adja a szikrát. Az 1,8 mm-t pedig ki lehet jelölni. Felső holtponttól lefelé kiméred, előtte a lendkeréken bejelölöd a bevágás helyét, és ott kell találkoznia a jeladóval. Persze motorja válogatja hogy hol a legjobb neki, ha nincs utógyújtás és így jól működik, akkor hagyhatod is.
4/8 A kérdező kommentje:
Valami mégsem kerek. Itt a próbakörökön tökéletes volt. Ma elmentem erdőre motorozni és felmelegedett rendesen. És olyabkor elég sokszor berángatott volt hogy egyfolytában volt hogy abbahagyta. Megvártam amig lehül utanna megint jó. Ötlet?
2016. júl. 15. 18:06
5/8 A kérdező kommentje:
Inkabb durrogó hang az a rángatás... és a gyertya sem barna hanem szürke szinű inkább.
2016. júl. 15. 18:19
6/8 anonim válasza:
Próbálj meg növelni az előgyújtáson.
7/8 A kérdező kommentje:
Ahogyan itt javasolták, belőtte a holtpont előtt 1,8mm-re pontosan az előgyújtást... de mostmár hidegen is csinálja húzok egy nagyobb gázt és mintha kihagyna. Próbáltam másik tirisztorral és másik lendkerékkel is ugyanez...valamint a karburátort is kitakarítottam. Trafó lehetséges esetleg? Más ötletem már nincs.
2016. júl. 17. 09:49
8/8 A kérdező kommentje:
Érdekes, de a trafó volt a gond ha valaki ilyen problémája lenne.
2016. júl. 28. 08:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!