Mit lehet tenni az olajfogyás ellen?
Figyelt kérdés
Van egy 2001-es Borám 1,6 16 szelepes.Nemrég vettem és most veszem észre hogy fogy belőle az olaj.eddig kb 1000 km-t mentem vele és beletöltöttem már vagy fél liter olajat.Tudom hogy ez még beletartozik a normális olajfogyasztásba de nekem elég soknak tűnik.Olajfoltot nem látok alatta és a motortérben sem.Észre vettem hogy hidegindítás után egy darabig halvány fehér füst jön a kipufogón aminek büdös égett szaga van.Teljesítményproblémák nincsenek,nagyon megy az autó.Mi lehet a megoldás?Az előző kocsimnál nem volt ilyen probléma és most zavaró hogy állandóan az olajat kell lesnem.2016. júl. 12. 19:02
1/6 anonim válasza:
add el! házi vajákolással, javasasszony ráolvasással úgysem tudsz rajta segíteni. ez az olajfogyasztás újkorában is normális volt fócvágenéknél. vagy elfogadod ezt, vagy megválsz a verdától...
a fehér füst vízpára jelenlétére utal. ez nem hiba. lecsapódik a hideg motorblokkban, kipofogóban, katalizátorban... Indítás után elpárolog, ezt látod távozni, a kipufogóból indítás után.
2/6 A kérdező kommentje:
Most vettem,már adjam is el? Csak van valami megoldás.
2016. júl. 13. 16:37
3/6 anonim válasza:
Ismerős Borája is hasonlóképp eszi az olajat, ezek ilyenek sajnos. Esetleg egy Valvoline Longlife 10W40-et megpróbálnék, fater öreg Polojában kicsit lejebb vitte az olajzabálást, de ezt mondjuk öregebb motorkhoz is ajánlják.
4/6 A kérdező kommentje:
Hát most már elgondolkodtam hogy akkor mégiscsak lehet hogy túladok rajta.A szervizben is azt mondták hogy ezzel nem sok mindent lehet kezdeni.
2016. júl. 20. 23:27
5/6 anonim válasza:
A használtautó piac nagy zsákbamacska... ha ezen kivül nincs baja az autónak, nem volt törve, nincs tele rejtett hibákkal, én a helyedben kompromisszumot kötnék. Ja és ha mégis cseréled ne Opelre cseréld ha zavar az olajzabálás :D
6/6 A kérdező kommentje:
Előtte opelt néztem de lebeszéltek róla mert eszi az olajat ,erre tessék :D
2016. júl. 21. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!