Hogyan lehet kikapcsolni az automata világítást Renault Masteren?
Sziasztok!
Adott egy II-es Master (nem az állólámpás, hanem az eggyel régebbi), és sehogy sem tudom kikapcsolni az automatikus világítási funkciót. Azt már megpróbáltam, hogy álló helyzetben gyújtás alatt kétszer egymás után gyorsan fel-lekapcsolom a helyzetjelzőt, de az nem vált be, így tanácstalan vagyok.
Bizonyára sokan kérdeznék, hogy miért akarom kikapcsolni ezt a funkciót: nemzetközizek vele, nem ritka, hogy álló helyzetben kell járatnom az autót (pl klíma, akkumulátor visszatöltése inverterezés miatt, stb...) és pl éjjel elég idegesítő, hogy amíg járatom végig világít, ezzel a parkolókban megzavarva más nyugalmát pihenőidejében + így az izzókat is gyakrabban kell cserélgetnem (pl. Németben, Franciában nem kötelező jó látási viszonyok mellett égnije).
Előre is köszönöm, ha kapok hasznos segítséget!
Az EU-s jogszabályok azt írják elő, hogy a motor indításra kész állapotában a nappali menetfénynek világítania kell.
Nem kikapcsolható funkció. Csak a fényszóró felkapcsolása kapcsolja ki a menetfényt.
Ez ilyen.
Vagy beletákolsz valahova egy külön kapcsolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!