Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogóba megéri 100-as benzint...

Norbi658441 kérdése:

Robogóba megéri 100-as benzint tankolni?

Figyelt kérdés
125-ös robogóm van bejáratás alatt 98-asat tankoltam, tegnap tankoltam a Sell-en 100asat mert csak ott volt hely.Érdemes máskor is 100-asat belerakni vagy elég a 98.Honda pcx-ről van szó.Végsebességen javíthat a nagyobb oktánszámú benzin?

2016. júl. 7. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Többet fizetsz az üzemanyagért, a motornak nem árt, de nem is ad semmi pluszt (nem fogyaszt kevesebbet, nem lesz gyorsabb)
2016. júl. 7. 22:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Shell*
2016. júl. 7. 23:37
 3/6 anonim ***** válasza:
49%

én minden harmadikat shell 100 nitroból tankolom. nem vág földhöz az árkülönbség, és így azt hiszem, hogy a motornak jó. amúgy szép a gyertya, egyenletesen jár, jól húz, de nem lesz nagyobb a teljesítménye.

hogy megérie-e? nekem igen, mert a tudattól jobban alszom. szeretem a vasat, vigyázokrá.

2016. júl. 8. 05:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Pont nemrég próbáltam ki(125 Madison) én is a Shell 100-ast(amúgy Agip 95-öst tankolok mindig).

Teljesen úgyanúgy működött. nem ment jobban, nem lett több a végsebesség, nem fogyasztott kevesebbet.

Hogy a motornak jót tett-e, azt nem tudom.

Nem is nagyon vártam semmi változást, ilyen kis fogyin nem nagyon lehet észrevenni a benzint.

Még ÖMV-t akarom kipróbálni bele, a kocsijaink azzal kevesebbet fogyasztanak, mint bármelyik más benzinnnel.

2016. júl. 8. 09:22
 5/6 anonim ***** válasza:

A 95-98-100 stb. a benzin oktánszáma, ami a kompresszió tűrőképességet jelenti. Lényegében ha van egy nagy sűrítésű motorod, ami 100 as benzint igényel és 95 öst teszel bele, akkor a benya levegő keverék már a sűrítési fázisban öngyullad, a szikra bekövetkezte előtt, hosszú távon, ad a motornak, szétcseszi a hajtókart, hajtókarcsapágyakat stb.

Egy gyári , nem tuningolt robogóba, vagy motorba elég a 95 ös is ilyen szempontból.

Kis és közepes tuningszettekhez sem kell 98 asnál több, a 100 as benya oda kell ahol már nagyon magas a sűrítési arány, minimális a préstér.

Persze semmi baj nem lesz belőle ha azt tankolunk, főleg azért mert adott esetben kategóriájából kifolyólag lehet hogy jobban odafigyelnek az adalékolásra!

2016. júl. 8. 15:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy azt tapasztaltam mintha könnyebben startolna?Megnyomom a gombot és már be is röffent mikor 98-as tankoltam 3-4szer köszörült és utána startolt.
2016. júl. 8. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!