Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Zárt garázs vagy tető?

Zárt garázs vagy tető?

Figyelt kérdés

Egy ideje tervezek az autóm védelmében valamit tenni. Egy zárt garázs tetszene a leginkább, de nem szeretnék sok helyet elvenni a kertből. Elkezdtem gondolkozni egy térkövezett alapra épített fa tetőben. Mindkét esetben kétállásost tervezek. Érdekelnének a pro és kontra érvek az autó szempontjából, illetve az anyagi vonzatuk.

Előre is köszönöm a segítséget!

2016. júl. 5. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:
A sima tető csak félmegoldás, a nap rá fog sütni bizonyos szögből, az eső bever, a hó pedig szinte akadálytalanul beáramlik. Kisebb eső ellen illetve szikrázó napsütés ellen valamelyest hatásos. Tökéletes védelmet csak a minden oldalról zárt garázs jelenti.
2016. júl. 5. 22:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Az előttem szólónak minden szava áll, illetve igaz.

Nekem két utcáról van bejáratom, mindkét oldalon nyitott garázs van. Ráadásul az egyik tető magasabban van(2,5m) be lehet állni kisbusszal is.

Amit én szeretek a nyitott garázsban, hogy kertkapcsolatos..

Az igaz, hogy nem csak akkora a beton mint a kocsi, hanm jóval túl nyúlik mindkét oldalt is...sőt a magastetős alatt akna is van, méghozzá teljes hosszban.

Nálam egyszeű beton az alj, de az olyan síma, mint néhány pláza alatt a parkolóban...üveg simaságú...könnyű takarítani, a guruló szerszámokkal nem kell kinlódni.

A másik oldalon eleinte fűtött/teljesen zárt volt a garázs, de amióta modern kicsijaink vannak, csak sima tető van..

Meg van oldva a védelem, minden szempontból(egyedül a szomszéd macskája az, ami télen imád felugrani a meleg motorház-tetőre.Nyest nincs)

2016. júl. 6. 05:38
 3/7 joco5582 ***** válasza:

Én egy kicsit más oldalról világítanám meg a dolgot:

A zárt garázs egy helység. Kívülről nem látszik mi van benne. A garázsba lehet szerszámot rakni, gumit tárolni. Vagy épp ha kocsi nincs bármit amit nem szívesen hagy az ember szabad ég alatt. Viszont

A féltető negyedannyiból megvan és nem árnyékol szűkíti a teret. Egyébként nem is azért állunk garázsba mert az olyan jó a kocsinak, hanem azért hogy ne kelljen havat seperni, lassan felfűteni a kocsit indulás előtt. Saját tapasztalat alapján, ha a tűző nap nem éri a kocsit akkor a gumialkatrészek fényezés, műszerfal se öregszik annyira.

Én azt mérlegelném, hogy van-e elég hely az udvarban (ajtókinyitással együtt is:)), illetve van-e bármi amit védeni kell, vagy el kell zárni a kocsi mellett

2016. júl. 6. 07:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Zárt garázs akkor jó ha szellőzik rendesen. Fűteni nem kell, mert az csak rohasztja az autót, bár a közvélekedés jónak hiszi ha melegben áll az autó. Egy tisztességes méretű tető is jó, max valami könnyű, szellős oldalfalat is csinálsz neki.
2016. júl. 6. 10:49
 5/7 anonim ***** válasza:

A garázs jobb.

Pl. télen nem mindegy hogy 10 percig járatni kell az autót, fújatni a párát, vakarászni a jeget, vagy csak beülsz, és rövid járatás után tudsz indulni.

Aztán féltető alatt csak tűzi a nap, nem tudsz benne tárolni, stb...

2016. júl. 6. 11:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tervbe van egy kis műhely építése is, amibe tudok majd pakolni. Sajnos nincs már annyi beépíthető terület, hogy egybe lehessen két állás plusz egy harmadik a műhelynek. Egy olyan ötletet kaptam még, hogy a műhelx kerüljön a másik szélre, és a műhely-ház közötti kb. 6 méter fölé kerüljön a tető. Így két oldalról fal védené, előlről pedig a kerítés. Erről mi a vélemény?
2016. júl. 6. 14:42
 7/7 BiTOPro97 ***** válasza:
Én még a három közül a teerem garázsnál is fal melleti, fal és oszlop köztit választottam, ha neki mennek valaminek az az oszlop legyen ne az autóm.
2016. júl. 7. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!