Motort cseréltek az autómban, állítólag teljesen újat kaptam. Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy tényleg egy új motor van az autóban, nem csak egy használt de nagyon letisztított?
A kereskedő végeztette el a műveletet akitől az autót vettem és nem tudom melyik szervizben. Szóval úgy akarnék megbizonyosodni erről, hogy nem vele lépek kapcsolatba, hogy adjon számlákat, vagy a szerviz telefonszámát stb. Szóval valami olyasmi érdekelne, amit otthon is meg tudok nézni, pl 2e km után le akarom cserélni az olajat (mert elvileg most bejáratós, és egy ilyen olajcserét sok szerelő javasol) azon látok-e valami különbséget, mint egy normál olajcserénél.
Egy N43B20 motorról van szó egyébként.
Véletlen se írd le, h milyen autó motra, lehetőleg nekünk kelljen kitalálni mit is takar ez a kód! Mint ahogyan azt is, h milyen kereskedőről beszélsz!
Tessék, itt egy kockacukor!
Nem mehettem, mert nem értem rá.
A kereskedő alatt egy autókereskedést értek.
Igen, kb 2-3 e euró egy ilyen bontott motor. Mivel az autó megvétele után derült ki nem sokkal, hogy gond van a motorral (előző tulaj megfőzte) ezért a kereskedő fizette a cserét. Bontott motorral ingyen megcsinálta volna, új motorra meg 2k eurót kellett ráfizetnem. Minden javítást ő végeztetett el, csak megemlítette, hogy az új motor kb 5ezer euróba került.
Tulajdonképpen ezek egyike sem lényeges, mert a kérdésem az, hogy meg lehet-e egy beépített motorról állapítani, hogy új vagy felújított/használt. És nem a papírjaiból stb, hanem valamilyen egyéb módszerrel. (pl motorolaj elemeztetés vagy láncvezető/feszítő mérés stb.)
Leírtam a motor típusát, ennél pontosabban nem tudom megadni. Ez nem a sorozatszám, hanem a motor pontos típusa.
Az meg hogy milyen kereskedőről van szó miért fontos egyáltalán?
De inkább átnyargalok egy szakfórumra ezzel a témával, ott talán többre megyek.
Azért köszi mindenkinek a segítséget.
Az autó tipusa érdekrlt, nem a motoré.
Egy új motoron látszik, h új. Ezt nem kell ragozni.
Ha jól lemossák már újnak látszik. Azt hogy új motort vett a BMW-ből felejtsd el.
Elnézést, igazad van nem ez volt a kérdés. HA megbontják meglehet nézni hogy felújított vagy bontott. A vezérlést is csak kis szét szereléssel tudják megnézni. Az olajat ha megnézed természetes szép tiszta kell legyen mint amikor bele öntötték.
Mindegy, már megy "szakfórumra"
Itt csalódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!