Jawa mustangra lehet indexet szerelni?
Mindent lehet.
Kölyök koromban (vagy harminc éve) én is tákoltam rá. Nem volt pénz Simson gyári relére, indexre, de mivel elektronikai szakmát tanultam akkoriban, amit lehet megbarkácsoltam.
Világítás tekercset egyenirányítottam (lekötöttem a testpontját, egyenirányító hidat tettem rá, és annak a negatív pontját testeltem. Pufferkondenzátor, és mivel a tekercs csak 20 wattos, párhuzamos (sönt) stabilizátor épült hozzá, hogy ne töltse túl az akkut. Akkuról ment minden, fényszóró, féklámpa, index.
Amit meg kellett vennem gyáriban, az az indexkapcsoló volt, Simsoné. Kb ennyi, suli mellett 3-4 nap alatt kész volt.
Fejből rajzoltam valamit, egyszerű műveleti erósítős komparátor, ami egy terhelő tranzisztort nyitogatott a feszültség függvényében, hogy semmiképp se menjen a csúcs 7,5V fölé (akku nem szeret többet). Nincs sok kedvem most hogy nekiálljak rajzolgatni, elnézést. Ha van affinitásod a szakma felé, feél nap alatt összeguglizod a tudást ami kell ehhez az egyszerű áramkörhöz.
Amúgy pedig maradjunk az interneten szokásos kortól és nemtől független tegeződésnél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!