Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem megy a vezetés, hatalmas...

Nem megy a vezetés, hatalmas pancser vagyok. Érdemes erőltetni?

Figyelt kérdés
Férfi létemre nagyon nagy pancser vagyok, figyelmetlen, suta. Nem tudok egyszerűen odafigyelni több dologra.. Táblák, gyalogosok, megfelelő sáv, megfelelő sebesség, valamint néha rámjön a kapkodás és egyszerűen elbalfxszkodom az egészet, párhuzamos sávból külsőről belsőre megyek, vagy fordítva. Gyalogost nem veszem észre, index sokszor lemarad. Volt amikor majdnem bementem a behajtani tilosnál, mert csesztem ránézni a táblára. Parkolás is csak megyeget, 1 javítással mindig sikerül beállni, de ez is csak javítással.. Hatalmas önbizalommal és optimizmussal indultam neki, kresz vizsga elsőre meglett, tudtam is mi hol van az autón, szépen el is mentem az első órákon, de ahogy egyre több lesz, mintha visszafelé fejlődnék. Kereszteződésnél nem vágom hirtelen kinek van elsőbbsége, míg kresz vizsgán fél másodperc alatt rávágtam mi a sorrend.. Dízellel képes vagyok lefulladni, meg a rengeteg figyelmetlenség. Annyira elment a kedvem, hogy legszívesebben abbahagynám, mert úgy érzem nem nekem való ez a jogosítvány. Nemtudom mivel tudnám újra a meghozni hozzá a kedvem. 22 órával olyan vagyok, mint aki most ül legelőször volán mögött..

2016. jún. 22. 20:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

ma 21:15

Neked is jár a vanilliás keksz! Te KIMIK KIMIJE,Te COULTHARDOK COULTHARDJA!! ALONSOK ALONSOJA!! És még sorolhatnám.... Mindenki f@s csak te nem. Nem csoda hisz te vagy a gyk.hu topp kommentelője, és sofőrje!! KELSZET NEKI! KEKSZET NEKI!!! Istenem... :)

2016. jún. 22. 23:00
 12/30 anonim válasza:
66%
Nekem 60 óra kellett, most meg már minden zsigerből megy. Csak nyugi, lesz ez jobb is..
2016. jún. 23. 07:49
 13/30 anonim ***** válasza:
41%
Te az élet más területén is ilyen önostorozó vagy? Nem kellene...
2016. jún. 23. 07:58
 14/30 anonim ***** válasza:
71%

Gyakorolj, elsore (es igen 22 ora meg semmi szinte) minden "uj" es teljesen mas dolgokra kell figyelni.

Most meg magat az autot sem erzed es gondolom figyelni kell arra is, hogy mennyi gazt adj, milyen fokozatban vagy stb. Ezek melle meg a tablak es minden egyeb figyelese valoban plusz nehezseg.

Elobb-utobb ra fogsz erezni.

A keresztezodesben meg az elsobbseg miatt ne aggodj, hogy nem tudod kinek van kapasbol, mert oke, hogy a KRESZ szerint tudod, de ez az utakon gyakran nem tartjak be. Szoval minden esetben erdemes lassitani es "kivarni", hogy a masik valoban meg fogja-e adni az elsobbseget.

2016. jún. 23. 10:46
 15/30 veterán vas ***** válasza:
100%

Szó se róla, sokkal jobb, ha önkritikus vagy, mint ha elhiteted magaddal, hogy 22 óra után professzionális szinten kezeled az autót és első ránézésre átlátod egy háromszintes alul/felüljárós/lóherés autópálya-csomópont teljes működését. :)

Arra azért figyelj, hogy az önkritikáddal ne ess át a ló másik oldalára. Ne csak a hibákat vedd észre, és lehetőleg ne vetítsd magad elé, az összes szabálytalanságot, amiről valaha is hallottál.

Ha a vizsgán tudtad mi az a jobbkéz-szabály, akkor most is tudnod kell. Aki tegnap el tudott indulni, az -nagy valószínűséggel- holnap is képes lesz rá.

Ne azon görcsölj, hogy ma mi nem sikerült, hanem próbáld meg felidézni, hogy tegnap hogyan csináltad?

(mondjuk, ha 50 óra után is csak a sirámok jönnek, és már a hetedik vizsga sem sikerül, akkor tényleg nem fontos erőltetni.....)

2016. jún. 23. 11:44
 16/30 anonim ***** válasza:
56%
Nem kötelező a jogosítvány, ha nem megy, ne erőltesd. Így is elég sok olyan mászkál az utakon aki alkalmatlan a vezetésre. Írásodról látszik, hogy nem tudnál biztonságosan részt venni a forgalomban, mert az elméleti tudást nem tudod a gyakorlatba átültetni.
2016. jún. 23. 12:53
 17/30 anonim ***** válasza:
26%
Ennyi f@@@@@szkalapot egy rakáson:D
2016. jún. 23. 15:17
 18/30 anonim ***** válasza:
72%

Gyakorolj és próbálj meg leszokni az önsajnálatról, stresszelésről. Nincs értelme, azt is elrontod akkor, ami eddig mondjuk ment.

Nekem az első 5-8 alkalom a forgalomba nagyon rossz volt, a figyelés nem állt össze a kuplung s váltókezeléssel például.

Úgy voltam akkor, hogy autóbolond létemre, lehet esélytelen vagyok. Mondtam egyszer már, hogy nem érdekelnek a kocsik már, meg utálom már... Lényeg, ilyen hiszti volt.

Aztán valahogy egyik alkalomról a másikra ki tudtam kapcsolni. Kedvvel csinálom, tetszik. Enélkül esélytelen.

2016. jún. 23. 16:31
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
Most láttam egy videót (sajnos nem tudom idevágni). Egy fickó nagy sebességgel belement egy kanyarba, és összetört négy kocsit. Öten ültek a (jobbkormányos) autóban, a négy utas elszaladt. Kiderült, hogy a fickónak nincs jogsija, de halál nyugodtan mesélt mindenről. Elmondása szerint nem kell a rutin, hisz neki a vérében van a vezetés. :-))
2016. jún. 23. 17:42
 20/30 anonim ***** válasza:
79%
Nem egy római meséli ezt? :D Akkor tudom, melyik videó.
2016. jún. 23. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!