Ha motorral elkezdek menekülni a rendőr elől mert nincs biztosításom, de elkap akkor mire számíthatok?
Kezdem ott ha nincs alattad komolyabb erőgép, akkor azon legyél hogy tisztességes módon vezess az utakon másképp úgyis letolnak a rendőrök és nem autóval hanem motoros rendőrök mennek utánad, akik fel vannak készítve az ilyen helyzetek orvoslására. Aki alatt meg 190 lovas izomgép dolgozik, annak az lesz a legkisebb gondja hogy hol kapják el :)
Nem tudom mi volna a büntetés de nyilván csekk formájában kapnád, esetleg a jogsid elvesztése is felmerülne.
Tehát rendezd a dolgokat.
..."elkezdek menekülni a rendőr elől"...
na, ezt nem szabad, sőt értelmetlen...azt, hogy nincs biztosításod, csak te tudod..ő nem..miért vagy biztos benne, hogy pont azt is fogja kérni?
ha bárhol is rendőrt látsz az út szélén, vagy bárhol, akkor pont nem szabad menekülni..motorozz tvább, ha int kulturáltan megállsz(előtte,mellette) leveszed a sisakod, és vársz...ő köszön, és akkor megtudod mit is szeretne...úgy tíz százalék esély sincs, hogy a biztosításod fogja kérni...ha mégis, akkor ne habogj, hanem a szemébe nézve mondj valamit..mondjuk hihetőnek tűnjön.
úgyis lekérdezi, ha akarja...
a pánikbaesés a lehető legrosszabb..
- rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség
- rendőri felszólításnak nem tesz eleget
- 99% hogy gyorshajtás
- 99% hogy n+1 közlekedési szabálysértés
A minimum, hogy előállít és bent tart egy éjszakára. Vádemelés, jó pár 100 ezer jó magyar forintocska, de talán még letöltendő is.
Köss egy biztosítást mucika...
Firszt of ól nem kell menekülnöd biztosítás hiányában, ugyanis nem fogja kérni a rend éber őre.
Nem hiszel nekem? Művelődj:
Egyébként pont a hétvégén igazoltattak és valóban nem volt kíváncsi rá hadnagy aki kistoppolt a forgalomból.
Szóval nem kell "menekülnöd".
Más kérdés, hogy szerintem a legnagyobb ostobaság biztosítás nélkül röfögtetni az utakon.
Nem tudom, hogyan vezetsz, és milyen motorod van, de előbb tájékozódj.
Nem hátrány tudni, hogy milyen képességekkel bír egy -erre kiképzett- motoros rendőr, és milyen jármű van alatta.
Ha esetleg sikerült arra a következtetésre eljutnod, hogy úgy is megfog, akkor viszont a kérdésed már nem is kérdés. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!