A bőr autóbelső, vagy a plüss autóbelső a jobb, miért, és mi a baj a másikkal?
Nincs olyan, hogy melyik a jobb, vagy rosszabb.
A plüss nyilván sokkal igénytelenebb, télen még kényelmesebb is, nem olyan hideg, jó puha, kellemes benne ülni. Nem kopik olyan hamar, nem repedezik vagy szakad ki akár a farmernadrág gombjától is, mint a bőr.
A bőrnél minőségit kell venni. Azaz ha olcsó, kommersz autókban van bőr, az nemigen lesz jó. Vagy az utángyártott műbőrők, siralmasak. Beleizzad az ember, szakadnak, stb. Viszont a prémiumgyártók már nagyon odateszik magukat, ők puha, nagyon jó minőségű bőrt használnak, amiben ülni is kellemes, és nem izzadsz bele egyből, például nyáron rövidnadrágban. És ha kap egy minimális törődést, akkor nagyon tartós is. Továbbá nincs baj a koszolódással, a bőrt egyszerű pucolni nyilván.
Csak hogy egy kis kavicsot dobjak a gépezetbe:
Szerintem a félbőr a legjobb, az enyémben és a feleségemében is az van. A széle erős, a közepe szellős vászon.
A bőr belső egyáltalán nem kényes, időnként le kell bőrápolóval kenni és gyönyörű marad.
Ha kiszárad valóban kirepedezik, de ez a nem megfelelő kezelés eredménye.
Sokan azt mondják, hogy kényes takarítani, hááát volt már szövet és bőrös kocsim, a szövetből takaríts ki egy csoki foltot, nah az művészet, a bőrt meg csak áttörlöd bármi rácsöppen!
A Plüssel nincs tapasztalatom, gondolom ugyan olyan kényes takarítás szempontjából mint a textil.
A bőr hátránya, hogy télen jéghideg, nyáron tűzforró!
Ha a bőrre figyelsz, akkor sokkalta strapabíróbb :)
A szövetből nem nagyon lehet kiszedni a mély foltokat házilag :/
Félbőr! Nekem ilyen van és imádom. :)
Sokan panaszkodnak, hogy a bőr télen hideg, nyáron beleizzad az ember. Na ennél nincs ilyen gond, mert az ülőlap és a háttámla közepe kényelmes szövet. A többi rész pedig igényes szép bőr.
A strapabíróságáról csak annyit, hogy most van 255.000km az autóban, de olyan mintha most jött volna ki a gyárból. Semmi kopás, teljesen újszerű. Igaz, hogy bőrápolózom én is rendszeresen új korától kezdve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!