Erről a két Suzuki Swift Sedanról mi a véleményetek? Ti melyiket vennének?
Már egy ideje akarok kocsit venni, nézegettem több típust is a Toyota Corollákról a Honda Civicen, Suzuji Sedanon át egészen a Ladákig is, de most véglegesen eldöntöttem, hogy egy Swift Sedan lesz az. Inkább 1.6-osat akarok, de ha csak 1.3-asból van nekem megfelelő, akkor abból is mindenképpen a 84 lóerős változatot. Minimális extrák legyenek benne, manuális váltós legyen és ne kelljen érte messzire menni.
Eddig kinéztem magamnak többet is, de azokat már mind elvitték és leszedték a hirdetést. Egyelőre most ez a kettő a fő esélyes. Mindkettő Pesten lenne, ami nekem jó, mivel Érden lakom. Akármilyen jó egy autó, ha vidékre el kell utazni érte 200-300 km-t, akkor hagyom a 'csába. Persze nem csak a közelség a fő szempont. Ha egy kocsi szar, akkor nem veszem meg csak azért, mert közel van.
Ez a kettő viszont - azon kívül, hogy közel is vannak hozzám - kinézetre és felszereltségileg is elég rendben lévőnek tűnik. Az életkorukhoz képest a kilométerszámot megfelelőnek tartom, bár kérdés, hogy valóban ennyi van-e bennük. /Tegyük fel, hogy igen./
Az 1.6-os nekem jobban tetszik, az extra is több benne, ugyanakkor nem tudom, hogy ez a 329 ezer nem túl olcsó-e érte. Az 1.3-asnál kevesebb extrát ír, de a képek alapján úgy látom, hogy pár dolgot kihagytak a felsorolásból. Mivel az 1.3-asban is van hátul elektromos ablak /csak az első ajtókhoz írja/, elektromos tükör és fényszóróállítás. Nyilván az ülések is dönthetőek és egyértelműen van fejtámla is, amik alap dolgok egy modern autónál. /Csak az 1.6-oshoz odaírta a hirdető, az 1.3-ashoz nem./
Most vacillálok, melyik lenne a jobb. Ti melyiket vennétek?
/Tudom, írni fognak olyanok is, akik szerint a Suzuki szar és egyiket se vegyem. Bár az ilyen válaszokra nagyon nem vagyok kíváncsi./
Az első szerintem törve volt (lehet, hogy elől és hátul is) De ha közel van miért kép alapján akarsz ítéletet, miért nem nézed meg?)
(Egyébként ennyi pénzt áldoznék kocsira, mint mondjuk a második, akkor biztos nem Swiftet vennék)
Ha csak kép alapján kellene dönteni én a másodikat venném meg. De szerencsére nem kép alapján kell döntened...
Szerezz egy rétegmérőt és (ha van) egy autószaki haverral együtt nézd meg és próbáld ki a kocsit. Méregesd körbe, nézd meg mennyire van lelakva (valós-e a km), de azért mielőtt mész, kérd le a KEKKH km-óra állás adatokat (600 Ft), mert lehet, hogy el se indulsz.. az elmúlt 2 hónapban 5 autóból 4-et nem néztem meg a lekérdezés miatt (órában 120-140.000, adatbázisban utolsó műszakikon mindegyiknél 300.000 felett!)
Meg kell nézni mindkettőt. Így látatlanban (képek alapján) viszont a másodikat venném (1,3 16V) van egy ilyen itthon, ismerősöknek is, bátran ajánlom.
Persze meg kell nézni, hogy melyik kocsi milyen állapotban van!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!