Most vásároltam Suzuki GS 500 F típusú motorkerékpárt, milyen olajat ajánlotok hozzá?
Nézegettem néhány oldalt és nyárra 15w50, illetve 20w50-s olajat ajánlanak hozzá. Melyik a jó illetve milyen fajta, sűrűségű stb.? Tapasztalatok is jöhetnek nyugodtan! :)
Amiket én néztem az Repsol Moto Rider 4T 15w50. A motor 2005 áprilisi forgalomba helyezésű.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm. :)
Enyém 2005.májusi.
Repsol 10w-40 full synt.olajat használok,teljesen jó.Egyébként a gyári előírás is 10w-40!.
Felejtsd el a Repsolt! Motul 10w40!!!!! Állj meg egy motoros találkozón... 10 motorosból 8 ezt ajánlja majd.
Tapasztalatból mondom! :)
+1 a 10w50 tényleg jobb mint a 15w50 vagy 20w50 ek, ha télen vagy hüvősebb tavaszi, őszi időben is indítgatni akarod, akkor egy 15w-20w kezdetü olajjal nagyon sűrű olajad lesz hidegen elég sok idő lesz mire körbejárja a blokkot.
Téli nyári hülyeség ha 10w-50 raksz. Akkor van értelme annak ha télre, 10w40, nyárra 20w50, de a 10w50 kettő ötvözete.. télen, nyáron meg évente 2x szerintem kevesen cserélnek. Persze ha úgy jön ki a futott km akkor oké.
Ha alapvetően kimélősebben mész max 110-120 km/h nyáron, akkor elég a sima 10w40 is. 50 es melegoldalt akkor érdemes ha nyáron 40 fokba is tolod neki mint az ökör forgatod, izzó forró olajjal használod, léghűtéses révén a 40 est elég szépen elégeti, de normál használatnál nem forr fel ennyire, oda a 40-es(10w40) bőven elég.
Igen a Motul bőven jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!