1.2-es benzines motornál az 1.8-as, hogyhogy csak 1-1,5 literrel fogyaszt többet?
Figyelt kérdés
1000kg-os kocsim 5,4-5,8 között eszik, az 1600kg-os 6,6-7,3 között.
Ugye 60%-al nehezebb, 8,5-9 között kéne kajálnia de mégse teszi.
2016. jún. 12. 12:22
1/5 anonim válasza:
Örülj neki. Haver 1.8 focusa varosba 8,5 alá nem is megy.
2/5 anonim válasza:
Talán mert a súly csak az egyik dolog...
3/5 anonim válasza:
A 2 ezres Omegám többet eszik mint egy 3 ezres mv6 Omega mert ugyanakkora súlyt könnyebben mozgat meg a nagyobb motor. Ugyan ez a helyzet a 1 ezres Suzukival és a 1.3-as Suzukival vagy a 1.6-os Suzukival.
Ismerősömnek 1 ezres -es autója van, többet eszik mint a Skodám városba vagyis evett amikor még ment a Skoda. :D Skoda 120 L 1.2-es. A Seat 1000cm3-ról van szó.
4/5 Tomcatters válasza:
Nekem a 2 literes benzinesem atlagba kb 6.9L-7L eszik
5/5 anonim válasza:
Nagyobb motor kevesebb erőlködéssel, alacsonyabb fordulaton is képes vinni a kocsit. Ezért van hogy alig fogyaszt többet vagy ugyanannyi. Ha ésszel van használva persze, ha tapossák akkor a nagyobb fog többet zabálni. Cserébe a nagyobb nincs túlerőltetve, élettartam, ha szükséges akkor odalépve megugrik rendesen. Na ezért nem kellene soha 1.2-es 1.4-es pötsköszörű, kétezres az ami jó arany középút. Nagyobb se kéne, mert nem lenne rá szükségem. Jobb helyeken a kétezres is csak egy pötsköszörű mondjuk úgyhogy nagyon nem akarok menőzni vele, nem is teszem csupán megemlítem, hogy nagyon el vannak tájolva az emberek mikor megveszik a kocsit a legkisebb motorral hogy húhadeaztánspórolunkmost. Persze egy 600 kilós bevásárló kocsi megint más téma, most az átlag 1200 kiló körüli autókról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!