Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hová lesz a víz?

Hová lesz a víz?

Figyelt kérdés

Hovà lesz a víz?

Adott egy autó. 2004es Opel Meriva 1.7 CDTI. Mérlg másfél éve megjelent hogy az autóból eltűnt a hűtővíz. 3x volt szerelőnél aki folyamatosan kicserélte a hibás csöveket legutoljára már "szinte" az összes hütőcsövet. (A hibás csövek szemmel láthatóak voltak, az auto alatt lehetett látni a cseppeket) a legutolso javitás után szomorúan tájékoztattam a szerelot, hogy továbbra is eltűnik a víz. Ekkor már azt mondta, hogy lehet a motor issza a vizet (hengerfejes) és annak a javítàsa dràga lesz.

Ez oké de én eddig nem talàlkoztam annak a problémának a tüneteivel. Nem volt "kapucsinos" az olaj, nem tapasztaltam h vízgőzös lenne a kipufogo gáz, a motor sem erőtlen és szépen beindul mindig. (Igaz, Télen, nagy hidegbe beindítàs után félpercig ingadozik az alapjárat)

A màsfél év úgy telt el így, hogy az autó kimondottan keveset akkor is országúti használatra van igénybe véve 5-6 ezer km/ év ekkor pedig hol jo volt hol nem. Sokszor, mivel ritkán van hasznàlva csak egy honap után jutott el a szerelőhöz.

Annyi még hogy a hűtő víz barnàs koszosnak néz ki.

Szerintetek mi a baj?

2016. jún. 9. 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Az még oké, hogy te nem jöttél rá, de a szerelőd teljesen hülye lehet, ha így engedi hogy járkálj. Ha barnás a hűtővíz, az az olajtól van, tehát a rossz forgatókönyv érvényesül, hogy a motor issza a vizet, azaz hengerfejes.
2016. jún. 9. 18:22
 2/2 JulesTS ***** válasza:
Pedig jobb, ha elhiszed amit a szerelo mond, hengerfejes lesz es pontosan ennek a jeleivel talalkoztal, csak nem ismerted fel. Az egester szepen beledolgozik a vizterbe, ettol barnult be a hutofolyadekod. A vizterbol is siman kiszippantja a hutofolyadekot, de ezeket foleg nagyobb terhelesnel teszi, igy ha alapjaraton jar a motor es megnezed a kipufogot, nem fogsz semmi gozolest latni. A csovek sem veletlenul mentek szet (az eloregedes mellett meg nagyobb nyomast is kaptak. Probalj megbaratkozni a hegerfej tomites cserevel, hengerfej javitassal...
2016. jún. 10. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!