A japán autók miért melegednek be különösen hamar? 1-1.5 km belül? Benzin üzem
Figyelt kérdés
2016. jún. 6. 21:42
1/5 anonim válasza:
Mihez képest? Manpság már minden ujabb auto hamar bemelegszik.
2/5 anonim válasza:
Renaultnál is így van (benzin persze), 1,5 km után szinte 90 fokot mutat úgy, hogy indítás után egyből megyek vele.
3/5 anonim válasza:
Kis benzinmotor hamar melegszik + mikor 90-en áll a mutató még csak 70-80 fokos.
4/5 anonim válasza:
Nálam a dízel melegszik be ennyi idő alatt. Van egy külön fűtőtest, ami indításnál elkezdi melegíteni a vizet, hogy hamarabb fűtést lehessen kapcsolni. Gyárilag van az autóban, de csak 20 fok alatt működik, ha jól tudom. De anélkül sem tart sokkal tovább a bemelegedés.
Szerintem a benzines autók nagy része azért elég hamar bemelegszik, nagyobb a hőleadása, mint egy dízel motornak, magasabb fordulaton is forog. De hogy a japán előbb melegszik-e, azt nem tudom.
5/5 anonim válasza:
a víz viszonylag hamar eléri az optimális 90°C körüli hőmérsékletet minden modern autóban, mindegy, hogy német, japán, francia, olasz... stb. ez viszont nem jelenti azt, hogy a motor is üzemi hőmérsékleten van már, azt inkább az olajhőmérséklet mutatja. benzines autóknál legalább 5 km, mire az olaj is 90°C körülire melegszik, dízeleknél valamivel több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!