Használt autó vásárlás előtt hány autót néztél meg élőben és mennyi ideig kerestél?
Egyet néztem meg előtte, majd mentem a kereskedőhöz a kinézett autó miatt (ott volt még másik 2 is ugyanebből a típusból) szóval összesen 4 kocsit néztem meg.
Keresés intenzíven néhány hét volt
Élőben már az előre nagyon megszűrt 50 vagy 100 autót soroló lista maradékát amik után telefonban vagy írásban érdeklődtem és lekérdeztem a km állásokat is. Mindig előre elkérem az autó adatait mint hogy az alváz és motor számot és a rendszámot. Ez 3 vagy 5 olyan autó amit nem tekertek és van követhető előélete. Helyben már csak az állapotot nézem. Amelyiknél jól összeegyezik az ár és állapot az lesz megvéve.
Ha továbbértékesítésre nézek akkor ugyanez a menete csak akkor élőben már a legjobb árút nézem meg és az lesz amiért kicsengetem a pénzt ha nincs baja.
Én sokáig keresgettem, talán hónapokig is nézegettem rendszeresen a hirdetéseket, a 3. autó lett a nyerő. Volt egy 1.4 TSI Golf 6, lebeszéltek róla, mert még a 2012 előtti problémás motorral volt szerelve, ezt a tulaj is közölte, hogy ezzel legyek tisztában. Pont akkor szedték szét a motort, mert bekokszosodott.
Aztán volt egy első generációs A3 Audi, de a 60 ezer km-e miatt sokat kértek érte, és pár dolog nem működött rajt, amiknek bonyolult lett volna a javítása és nem bírtam volna velük együtt élni. Hátul meg alig volt hely, az volt a legfőbb ok, hogy nem vettem meg.
Utána nézegettem még, aztán megláttam egy 5-ös Golfot, amire azt mondtam, hogy ez nagyon állat, és meg kell venni, mielőtt valaki lecsap rá előttem. Aznap felhívtam a tulajt, aztán pár napra rá megvettük. Igaz, hogy a legfelső árkategóriában van az autó a többi ilyen között, de szerintem teljesen megérte, mert az ilyen állapotot meg is kell fizetni, amiben ez van. Leharcoltat meg nem vettem volna fél millióval olcsóbban.
Az elsőnél csak annyi volt a kikötés hogy működjön. Az elsőt vettem.
A másodiknál már olyat kerestem ami jó ár-érték arányú, tetszik és jó vezetni. Ekkor megnéztem 3-4 autót mire rátaláltam az igazira.
A mostaninál pontosan tudtam hogy mit akarok, amint volt 1db a kritériumoknak megfelelő a hahun, elmentem megnézni, aznap vittem is haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!