Az emberek többsége miért robogókban, meg 50-es váltós gépekben gondolkodik, ha már motorozni akar?
Őszintén szólva én virsli kerekeken főútra nem mernék kimenni, aláírom jobb egy apró robogó a boltig elmenni bicikli helyett, de autók közé életveszély bemerészkedni mert nincs nyomaték, magát öli meg vele a vezető.
Anno amikor én kezdtem a motorozást, egy 8 éves autózás előzte meg, az oktatáson is rögtön egy 500ccm-es "postás" motort kaptunk tanulni, akkor ott nagyon ráéreztem, kicsit bántam is hogy nem volt lehetőségem hamarabb megcsinálni az A-s kategóriát.
A vezetői engedély kipostázása után, volt már kiszemelt gép, akkor nem engedhettem meg magamnak hogy "szamárlétra" módon lépkedjek feljebb, vettem egy nyomatékos és erős konstrukciójú motort ami akkoriban csúcsnak számított, és első motornak sokan nem vették volna. Nagy volt a mosoly a kollégák részéről amikor begurult egy bőrdzsekis illető a vendéglő teraszára, első kérdésük az volt kivel cseréltem el az autót :)
Mert városban halál vezetni egy 500-as váltós, sokkal kényelmesebb, dinamikusabb egy robogó. Én robogóval össze vissza tudtam menni a kocsik között dugóban, bárhol megálltam, nem kellett váltogatni csak húzni és kész. De az 500-as hondámat nem használom városban mert agyhalál.
Meg persze ott van hogy az 50-esek autós jogsival is vezethetők. És nagyon olcsóak a nagyobb motorokhoz képest.
50-es előnye:
- B jogsival vezethető
- nem kell műszakira hordanod
- egy évre a biztosítás (nekem) 5 rongy, azon kívül egyetlen forint költsége sincs
városban még egy 50-es 2t robogó is bőven elég erős, nekem enduro van, 80-85-öt vígan viszi hosszú áttételekkel, röviddel 60-65 körül leforog, de akkor jobban gyorsul, haveromnak 70-es aerox van, jóval erősebb az enyémnél, vizes aszfalton ha nyél gázzal indulsz táncol a segge, és a 100-at megfutja...
Mert az emberek többségének B-s jogsija van, 50-es robogó és váltós géphez jó a B.
Így nem kell jogsira költeni motorvásárlás előtt :) Ennyire egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!