Hogy oldjam meg az mp3-at a kocsiban?
Nem ismerem az Almera-t, de ha könnyen cserélhető a fejegység akkor egyértelműen az a legjobb megoldás, 20 rongy körül már elfogadható márkás fejeket kapni, ami szinte mindent tud ami egy átlag autósnak elég.
A Transmitter a legpocsékabb választás, még gyári hangrendszernél is pocsék sistergős silány hangminőséget biztosít.
Ha van CD tár kimenete alternatíva lehet az ilyen Dension féle kütyü, amire USB-t vagy memóriákártyát is lehet csatlakoztatni, de ez megint egy viszonylag gány megoldás és semmivel nem olcsóbb mint egy fejegység.
A fejegység csere még azért is ajánlott, mert a gyári rádióknál lényegesen jobb végfok van a "kommerszebb" bolti rádiókban, azaz a gyári hangszórók is viszonylag szebben fognak szólni mint eddig.
Már leírták a fejegység cseréje a jó megoldás.
Milyen jókat turkáltam én az első három autómban, mire azt beszereltem. ;) Egyikben első két ajtóba és tetőkárpiton - de azért lehetőségekhez képest szépen - hátra víve a vezetéket a hátsóhangfalakat is cserélni kellet.
De nálad csak a fejegység cserét kellene megoldani. - és ha lehet szakemberrel.
Transzmitter helyett:
Én egy bluetooth-os hangszórót vettem (kb 6000 forint volt), aztán telefonról megy a zene a kocsiban (mondjuk magnó nem is volt a kocsiban, mikor vettem, szóval ez optimális megoldás volt).
6000ft-os bluetoothos hangszorok. Hát mindjárt becsokizok :D
Van jobb: Vegyél egy normál lakásba való minihifit, pakold be a kocsiba és vegyél egy átalakítót (12v->220v) vagy pedig egy áramfejlesztőt.
Ha zenét akarsz:
1. A gyári rádiót akarod megtartani (van aki ragaszkodik a gyári kinézethez), akkor yatour.
2. Ha nem kell a gyári rádió, akkor egy normális fejegységet és utána lehet fejleszteni.
Hogy lehet fm transzmitterrel émvagy bluetoothos hangszóróval zenét hallgatni? Kellett a hely, kivettem a mélyládát és olyan gyenge volt a zene hogy inkább nem is hallgattam.
A Bluetooth-os hangszóró is egy gány megoldás autóba, lehet, hogy szobai környezetben elfogadható hangot biztosít, de autóba ott is silány a hangminőség és ha kicsit elmozdítod már ingadozik a hangerő és a minőség is!
Tudom mert ezeket a köröket én is lefutottam anno...
Kezdtem a transmitterrel nah az a legalja, utána próbáltam a bluetooth megoldást az is totál kapufa, egy ideig azt hittem, hogy az Aux bemenet milyen jóóó, aztán amikor megtapasztaltam, hogy ugyanaz a zene mennyivel jobb fejről mint auxon rájöttem, hogy az is egy silány fos, max annyival jobb az előzőeknél, hogy az nem szed össze háttérzajt!
Nem vagyok audiofil, de a fenti megoldások mind vackok még laikus füllel is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!