Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin indítás?

Baltaarcúu kérdése:

Benzin indítás?

Figyelt kérdés
Benzines alig elektronikázott motornak nem lesz baja hosszabb távon,ha indítás előtt kicsit gyújtáson hagyom?Mondták hogy a benzinszivattyú "elengedi" a benzint,nincs nyomáson,és gyújtáskor beindul,ergo nem kell az aksival sokáig indítózni.Hallok is valamit gyújtáskor.Tehát nem rögtön indítózok,majdnem mintha dízelest indítok.Mai autóknál hogy van ez?

2016. máj. 28. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
26%
Miért lenne baja? Ráadod a gyújtást, beindul az üzemanyag-szivattyú, kicsit pörög, majd leáll, mert a nyomásérzékelő jelzi, hogy megvan a kellő tápnyomás, most már felesleges tovább bömbölnie. Ez pedig elég hozzá, hogy az üzemanyag-ellátó rendszer benzingőz és levegő helyett benzinnel teljen meg. Valamikor régen ezt a célt az AC-pumpára szerelt kar szolgálta, amit nyomkodva kézzel tudtad pumpálni a membránt álló motor mellett, hogy ha két hétig állt a Lada, ne kelljen fél percig köszörülni az önindítóval, mire megtelik az úszóház és a motorba is jut benzin. Mára már ezt is megoldjuk villannyal, könnyebb az élet.
2016. máj. 28. 12:03
 2/5 anonim ***** válasza:

De minek? Ha rögtön indítasz akkor nehezen indul?

Azért kérdezem mert az én autómnál is hallani hogy megy egy kicsit a pumpa ha csak a gyújtást adom rá, de ha egynől indítok akkor (is) tök könnyen beindul, talán 2-t ha fordul a főtengely. Ezért semmi értelmét nem látom a "dízeles" indításnak. Főleg hogy a modern dízeleket sem kell izzítani, ha nem kemény téli fagyok közepette kell indítani.

2016. máj. 28. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:
1-2 másodpercet elég várni, ahogy irod hallod is.
2016. máj. 28. 12:44
 4/5 anonim ***** válasza:

"Benzines alig elektronikázott motornak nem lesz baja hosszabb távon,ha indítás előtt kicsit gyújtáson hagyom?"

Nemhogy baja legyen, hanem pont így jó is neki. Én még meleg motornál is hagyom 1-2 másodpercet ha nem sietek, mert az a biztos, könnyebb dolga van a motornak.

Apámnak a Renaultja csinálta is, hogy télen ha 2-3 mp-ig hagytam csak gyújtáson, akkor első próbálkozásra nem is indult, viszont ha hagytam vagy 8 másodpercet, akkor egyből indult.

2016. máj. 28. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Uccsónál a pont.
2016. máj. 29. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!