A második generációs Audi A8-ból miért árulnak sok 4.2-est, és viszonylag olcsón?
Viszonylag olcsó, a többihez képest, így értem.
Megveszik a nagyravágyó kispénzűek, aztán nem bírják tankolni?Vagy valami más oka van?
(nem tervezem ilyet venni, csak "álmodozás" címén néztem, és feltűnt)
igen, kb ez az oka.
Vagy aki tudja tankolni, az tud venni sűrűbben új kocsit, de a régitmeg afogyasztása miatt nem veszik meg, ezért nagyon olcsón tud csak megválni tőle.
Az ilyen motorok kimennek a világból plusz 1 kilóméter, de 15-20 liter százon az sok.
Azt a plusz 3-4 litert ki lehet fizetni, amit egy másik, nem 1-0-ás benzineshez képest fogyaszt. A szervizköltségei viszont lehet, hogy jobban fájnának. :)
És nyilván nem évi 50ezer km-re vesz az ember 20 éves V8-as autót.
Nem ezek voltak az állami flottához tartozó kocsik? Mert akkor lehet hogy most került ki a piacra x db, aztán lenyomta az árakat.
(az egyik nepper még Feri kocsiját is hirdette nemrég, az is A8 4.2-es volt)
"Azt a plusz 3-4 litert ki lehet fizetni, amit egy másik, nem 1-0-ás benzineshez képest fogyaszt. A szervizköltségei viszont lehet, hogy jobban fájnának. :) "
Még mindig nem értek egyet, ugyanis ha a második generációs A8-ról beszélünk, akkor még 10-14 éves autóról beszélünk. És ha megnézed, ezeket mivel veszik? 3.0 TDI-vel. Nehogy azthidd hogy annak kevesebb a fenntartása mint egy 4.2-es benzinesnek. Egy 4.2-es benzinesre igazából semmit nem kell költeni, mi baja lehetne? Viszont a 3.0 TDI-re, annak ellenére hogy jó motor, lehetnek galibák. Miért veszik? Mert kevesebbet eszik. Nagyon fájó tud lenni, hogyha egy oda-vissza 2000 km-s utat például nem 160 liter gázolajjal, hanem 240 liter benzinnel kell lenyomj. Tudom miről beszélek, mert nekem volt régen 4.2-es A8-am (csak első generációs), és most pedig egy 3.0 TDI A6-om van.
4.2-es motor mennyi eszik szerinted?:) Még ha az átlagos motornak egy 2 literest veszünk, ahhoz képest is sokkal többet. :D
Városon kívül 15 literből talán el elhet menni, városban meg 20-22.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!