Indexet szeretnék S51-es 12 voltos Simsonomra, és a 2 nyíllal jelölt alkatrész micsoda?
a jobb oldali tirisztoros rendszer esetén van jelen, arra már rájöttem, tehát az ESB-1 a kérdés, de mire való az?
Abban más tud segíteni, én csak az eszköz nevét néztem le.
Hobbielektronika.hu-n próbálkozz.
Szia!
Ahogy írtad a jobb oldali maga a tirisztor.
Az ESB (vagy EWR) a fényszórót védi a túlfeszültségtől. Nagyjából egyforma feszültséget enged rá az izzóra még akkor is ha valamelyik kiég. Így nem fogja kivágni a túlfesz a maradék izzót.
Itt vannak egy kicsit (számomra) érthetőbb rajzok:
-ha így kötöd, állandóan világít menet közben a fényszóró:
-Ha pedig így akkor a gyújtáskapcsoló 1-es állásában (gyújtáskapcsoló állások fentről lefelé 0,1,2,3) nem világít a fényszóró:
5-ös vagyok ismét.
Jobb ha raksz ESB-t a villamos rendszerbe, függetlenül a gyújtás rendszerétől. Megszakítós gyújtás esetén annyi a különbség, hogy az alaplapról (ahol a tekercsek vannak) a barna fekete vezeték (ez jön a megszakítóról) a gyújtáskapcsoló 2-es lábára megy. A többit ugyanúgy kell kötni mint a tirisztorosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!