Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indexet szeretnék S51-es 12...

Indexet szeretnék S51-es 12 voltos Simsonomra, és a 2 nyíllal jelölt alkatrész micsoda?

Figyelt kérdés

a jobb oldali tirisztoros rendszer esetén van jelen, arra már rájöttem, tehát az ESB-1 a kérdés, de mire való az?

[link]

2016. máj. 22. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
AC feszültség szabályozó és gyújtás.
2016. máj. 22. 16:39
 2/7 A kérdező kommentje:
ESB-1 megszakítós esetén is kell?
2016. máj. 22. 16:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Abban más tud segíteni, én csak az eszköz nevét néztem le.

Hobbielektronika.hu-n próbálkozz.

2016. máj. 22. 16:51
 4/7 anonim ***** válasza:
2016. máj. 22. 21:34
 5/7 Simson S51N ***** válasza:

Szia!

Ahogy írtad a jobb oldali maga a tirisztor.

Az ESB (vagy EWR) a fényszórót védi a túlfeszültségtől. Nagyjából egyforma feszültséget enged rá az izzóra még akkor is ha valamelyik kiég. Így nem fogja kivágni a túlfesz a maradék izzót.

Itt vannak egy kicsit (számomra) érthetőbb rajzok:

-ha így kötöd, állandóan világít menet közben a fényszóró:

[link]

-Ha pedig így akkor a gyújtáskapcsoló 1-es állásában (gyújtáskapcsoló állások fentről lefelé 0,1,2,3) nem világít a fényszóró:

[link]

2016. máj. 23. 21:06
 6/7 Simson S51N ***** válasza:

5-ös vagyok ismét.

Jobb ha raksz ESB-t a villamos rendszerbe, függetlenül a gyújtás rendszerétől. Megszakítós gyújtás esetén annyi a különbség, hogy az alaplapról (ahol a tekercsek vannak) a barna fekete vezeték (ez jön a megszakítóról) a gyújtáskapcsoló 2-es lábára megy. A többit ugyanúgy kell kötni mint a tirisztorosnál.

2016. máj. 23. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a bő választ.
2016. máj. 23. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!