Egy kétliteres dízel ennyivel jobb, mint egy 1.4 benzines?
Egyik barátomnak, 5-ös Golfja van, 1.4-es.
Nekem egy 2008-as Laguna 2 literes dízel, 150 lóerős.
Ma vezettem kicsit azt a Golfot.
Nagyon furcsa volt az egész.
A Lagunához képest, kicsit "teherautós" a kezelése, nem olyan finom.
De, a lényeg a dinamizmuson van.
Különösen, akkor éreztem a különbséget, amikor másodrangú útról fordultam főútra.
Elsőbbséget kell adni, visszarakni kettesbe, ha nincs lehetőség kifordulni, egyesbe.
Kifordulás után, állandóan a kéziféket tapogattam, mert azt hittem be van húzva.
A Lagunánál már tudom, hogy mikor fordulhatok ki úgy, hogy a mögöttem jövőnek ne kelljen lelassítania.
Az én autóm, ha "megpöcköljük" a gázpedált, szinte ugrik.
A Golf esetében, a mögöttem levőnek le kellett egy kicsit lassítania.
Na figyelj:
Múltkor vezettem egy 2 literes 150 lovas Lagunát. Nagyon furcsa volt az egész. Az Audi A6 3.0 TDI-hez képest ami nekem van, kicsit "teherautós" a kezelése, nem olyan finom. De, a lényeg a dinamizmuson van.
Különösen, akkor éreztem a különbséget, amikor másodrangú útról fordultam főútra. Elsőbbséget kell adni, visszarakni kettesbe, ha nincs lehetőség kifordulni, egyesbe. Kifordulás után, állandóan a kéziféket tapogattam, mert azt hittem be van húzva.
Az Audimon megpöccintem a gázpedált, és otthagyok minden Lagunát.
Bocsi, nem akarok kötekedni, csak ez a kérdés most ilyen volt.
Egy kicsi szívó benzinest összehasonlít egy nagyobb turbós dízellel. LOL :D
Majd 300e-nél is hasonlítsd össze ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!