Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti manapság nem tartjátok...

Ti manapság nem tartjátok rusnyának a "kockautókat?

Figyelt kérdés
Gondolok most konkrétan a ladára, travantra, zsigulirq, moszkvicsra és egyéb társaira. Főleg az öregebb, nagyon kocka vacakok undorítóak szerintem. Persze, biztos jó autó, de egyszerűen az ilyen autókról árad, hogy a tulajdonos "földműves". Miért nem jó ezek helyett valami bármilyen normális autó?

2016. máj. 20. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem meg a mai gömb autók csúnyák. Gondolok itt pl. a Civicre.

Amúgy egy régi Dodge Charger is "kocka" de arról mégsem az jut eszébe az embernek hogy "földműves".

2016. máj. 20. 12:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, azért normális autón belül nem a másik végletre gondoltam, hanem valami tényleg szép autóra. Suzuki, Audi stb
2016. máj. 20. 12:22
 3/10 anonim ***** válasza:
49%

Akkoriban amikor ezeket gyártották és forgalmazták még ez volt a trend, ez nézett ki jól és ezek voltak a jók. Rengeteg Nyugati autó is kocka autó volt annak idején mégis sokuk mai napig jó autónak számít csak egyre drágább a fenntartása meg a szervizelése mert már alkatrészt sem igazán gyártanak sokba, meg manapság már inkább veterán jellege miatt veszi meg az aki megteheti. Nekem se nagyon tetszenek azok az autók de amire nekem egy autó kell arra maximálisan megfelel. Nekünk van G Astránk ami jó kis autó amire nekünk kell maximálisan megfelel. Persze nekem sajnos az élet úgy hozta hogy bonyolult nekem a munkába járás, busz átszállás, vonat nincs a kisvárosunkba nekem meg autóval mégis 30 perccel kevesebb idő így bő 20-25 perc alatt bent vagyok autóval szépen nyugodtan. Igen ám de nem mindig tudtam elvinni a családi autót erre mert mégis 8 órás műszakban vagyok, folyamatosba nyomom délelőtt, délután, éjszaka mikor melyik jön és persze hogy a szüleimnek is kell az autó sokszor mert sajnos felénk a kisboltokba majdnem minden méregdrága és nagyobb bevásárlás meg egyéb ügyek miatt nagyvárosba kell menni. Én engem valaki mindig betudott vinni csak ugye ez hosszú távon nem működött így gyorsan össze kellett szednünk valamennyi pénzt hogy legalább munkába járásra legyen valami járművem ami bírja ameddig bírja. Itt tőlünk pár házzal arrébb egy idős házaspár úgy döntött hogy lecserélik a Ladájukat komolyabb autóra. Nekem az a vétel jól jött, teljesen maximálisan karban volt tartva, rengeteg minden cserélve volt benne, új nyári gumikkal adták oda, de oda adták a régi téli gumikat is amivel 2 szezont ki lehetett bírni.

Igaz hogy a munkahelyem parkolójában eléggé feltűnő a piros kocka Lada, de arra tökéletes hogy munkába járjak, meg ha nagyon elkell menjek valahova arra megteszi. Igaz eszik sajnos nem is keveset, de így hogy munkába járjak nem vág annyira a földhöz, ha meg máshova mennék nagyobb távra akkor ott az Opel és a szüleimnek ha csak a szomszéd faluba mennének esetleg akkor itt a Lada. A Ladával én megvagyok elégedve, igaz nem hű de kényelmes de nem is borzalmas, és mégis rengeteg időt spórolok meg vele mint hogy átszállással buszoznék, amivel délelőttösbe is sokszor éppen hogy beesnék a munkahelyemre munka kezdésre amit nem igazán tolerálnak, hogy az utolsó pár percben esek be, mert műszakot át kell venni és ugye akit váltok az már menne haza egyből. Mert nálunk az a módi hogy váltás előtt 5-10 perccel el lehet hagyni a gyártási részt ha beért a váltó és át lett adva a műszak, akkor van idejük lezuhanyozni, átöltözni és nyugodtan mehetnek ki a portán amint lejárt az idő.

Nekem sem a szívem csücske a Lada de hirtelen kellett autó, erre volt pénzem, ezt tudtam gyorsan megvenni, ez fért bele. Nyilván nem hosszú távra tervezek vele. Műszakim még 1 évig érvényes, még ezt az évet ki kell húzzam, mert másik autóra jobbra nincs pénzem. Ez van.

2016. máj. 20. 12:29
 4/10 TheCruve ***** válasza:
74%

Milyen autó van a segged alatt?

Mióta?

Én sem vagyok "földműves" de a Golf mellett van egy Ladám is

Egyáltalán nem undorítóak!

Ez sokkal undorítóbb bármelyiknél! :

[link]

2016. máj. 20. 12:50
 5/10 A kérdező kommentje:

#3-as átmeneti megoldásnak még talán elfogadható, ha a tömegközlekedés tényleg olyan macera.

Utolsó tudom, hogy egyesek rajoskodnak ezekkel a gyönyörű drágaságokkal, tuningolják őket, hátha többet érnek, de a pénzből amit beleölnek inkább vehetnének normális autót.

És igen, a képen látható autó se szép, vannak ilyen modern "gyönyörűségek", amiket néhány gyártó piacra dob. De a Ladák, trabik stb többsége nem szép. Nem csak 1-1 modell nem.

2016. máj. 20. 13:19
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Hát pedig az E30-as is kocka végül, majdnem pont olyan mint a Zsiguli. Akkor az csak azért szép, mert BMW? :D

Amúgy nekem nagyon tetszenek a volt szoci autók mostmár, hogy nem azokkal van tele az utca. Persze ha nem nem 85-ben születtem volna, biztos utálnám én is őket. Amúgy a legszebb szoci autó a Dacia, végülis az nem is kocka.

2016. máj. 20. 15:00
 7/10 anonim ***** válasza:
Még szerencse hogy az emberek izlése különbözik. :D
2016. máj. 20. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
50 éve a Volga nem volt kocka, mégis rusnya volt.
2016. máj. 21. 10:21
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Tudod mivan kiscsillag? Szerintem meg anyád a "földműves"!

Pl. azért mert nem tanította meg neked, hogy az autója alapján ne ítélj meg senkit.

2016. máj. 21. 14:58
 10/10 anonim ***** válasza:
82%

Nekem ezerszer jobban bejön egy kocka Lada, mint valami modern autó. Oké, hogy aerodinamika meg mittudomén, de kit érdekel. Meg miaz, hogy valami normális autó helyette? Egy Ladát hajthatsz 100-al egy földúton, nem fog leesni róla a sok szar műanyag lökhárító, nem ér le az alja, stb.

Meg aki tuningolja ezeket, az nem azért csinálja, hogy menő legyen, mert akkor venne egy BMW-t és akkor azt hinné, hogy menő (pedig nem), hanem azért, mert szereti ezt az autót. A Hondás miért nem vesz mást? Mert azt szereti. Ennyi.

2016. máj. 21. 16:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!