Alapjáraton felvillan az olajnyomás lámpa főleg mikor autópálya után üresben gurulok miért?
Először is, -olajcsere!
"Vékony", elhasznált az olaj, ha felmelegszik, hígabb lesz, az alapjárati olajnyomás már kevés lehet.
De öreg motornál az olajszivattyú is lehet kopott.
De az is lehet, hogy csak a nívópálca nem éri el az olajszintet. Hozzá kell hegeszteni egy darabot.
Á dehogy. Inkább tölts utána olajat
Egyszerűen kopott a motor. Ennyi. Ha megnyugtat, akkor tölts rá sűrű olajat, amit a tv - hírdetnek..
Bár ez csak vakítás, a motorgenerált nem helyettesíti. Kiváncsiságból nézd meg az olja minőségét, abból sok minden kiderül.
Én most oldottam meg egy ugyanilyen problémát az én autómon :)
Golf 4
Először is, hogy ne verd magad nagy költségbe, veszel egy olajszűrőt, olajat, és olajteknő tömítést/tömítőpasztát.
-Olaj leenged
-Olajteknőt leszerelni
-Olajszivattyúról a szűrőt leszerelni
-Gázolajjal átmosni,kompresszorral minden irányból alaposan átfújni, majd visszaszerelni
-Régi olajszűrőt kivenni
-Olajteknőt alaposan kitakarítani,majd az új tömítéssel visszaszerelni
-Az új olajszűrőt feltölteni olajjal,majd beszerelni
-Új olajjal feltölteni a motort..
Én egy hete tesztelem, azóta semmi gond vele.
A szerviz amit felhívtam kapásból szivattyúcserével kezdte volna... hát nem mind1...
Amit leírtak bármi lehet. De miért gurulsz üresbe. ??
Motorfékkel nincs üzemanyag fogyasztás. Meg a féket is kíméled.
Fogyasztás szempontból ég és föld a motorfék és a gurulás, ugyanis motorfékkel megállsz. Gépnek már kevésbé jó az üresjárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!