Mit jelent ha egy autoban voros vagy inkabb bronzszinu olaj van?
Figyelt kérdés
Most voltam megnezni egy autot de nem tudom meg e vegyem. Nem fekete az olaj benne hanem inkabb voroses. Olajbeonto sapkat lecsavartam es a nivopalcat is megneztem es ilyen szinu volt. Mit jelent ez? Regen cserelt olajat?2016. máj. 16. 18:46
2/10 anonim válasza:
Újként minden motorolaj sötét sárgás-vöröses színű, kivéve a kétüteműek erősen színezett olajait. Aztán - jó esetben - pár száz kilométer alatt feloldódnak benne az itt-ott lerakódott szennyeződések és elfeketedik. Ha ilyen "szép" (kinek mi a szép) színű olajat látsz, azt nemrég cserélték, nem sokat futott még vele a motor.
Ja, és ha már itt járunk: az "-e" kérdőszót nem az igekötőhöz kapcsoljuk, hanem az igéhez, ahhoz is kötőjellel. Tehát nem "meg e vegyem", hanem "megvegyem-e".
3/10 Tomcatters válasza:
Az nem baj valoszinűleg nem rég lett cserélve benne .. mondjuk enyembe is sotetvörös durvan 10 honapja cseréltem az olajat, lassan itt az ideje ujra lecserélni van ilyen is :)
4/10 anonim válasza:
Tomcatters...ja, van szar olaj is
5/10 Tomcatters válasza:
Nem szar... Eneos sustina 5w30 at használok :)
6/10 A kérdező kommentje:
Ha viz lenne benne akkor az nem ilyen lenne ugye?
2016. máj. 16. 19:33
7/10 anonim válasza:
Nem, a motorolajba került víz elég látványos dolgokat produkál. Mivel nem keveredik az olajjal, valahol mindig kicsapódik. Legtöbbször a betöltőnyílás környékén alkot fehér, túrószerű csapadékot. Jó esetben ez üzemmeleg motornál eltűnik (mindig csapódhat ki némi vízpára, de ha az olaj eléri az üzemi hőfokot, ez el is párolog és eltűnik a kartergáz-elvezetésen át), ha viszont melegen is megmarad a ronda csapadék, akkor valami idegen anyag van a motorolajban. A hengerfej vagy a hengerfejtömítés sérülésekor össze tud nyílni a víz- és olajtér, viszont ez inkább a hűtőfolyadéknál jár látványos hatásokkal. Az olajon sokszor nem nagyon lehet látni semmit (ha befeketedik, hatásosan takarja el a beleoldódó mocskot), a hűtőfolyadékban viszont egyből feltűnik a benne úszó olaj. Már ha nem olyan mocskos, hogy nem látni benne semmit.
8/10 A kérdező kommentje:
a viz az tiszta volt. Olajsapkan se volt feher hab. Akkor oke koszi.
2016. máj. 16. 19:45
9/10 anonim válasza:
Ha viz lett volna, azért az könynedén kiszürhetö az oaljban.
10/10 anonim válasza:
Teljesen vörös szine van a váltó olajnak egyébként, de gondolom nem azt töltötték bele motorolajként, egyébként ha jól tudom a gyári toyota motor olajok is vörösesek, bár ebben em vagyok biztos. Valószinüleg frissen cserélték és szervizelték esetleg kérj róla számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!