1l olajat eszik meg ezer km alatt a Corollám, mi tévő legyek?
16 éves autóról van szó, 1,6 benzines és nem a váltó szelepvezérléses, hanem a régi 4A-FE motor van benne. kb 1l 10W-40-es motorolajat fogyaszt el ezer kilométer alatt. Az autó nem füstöl kéken, nincs jele kartergáznak, hiába nyitom fel a motorolaj beöntő nyílást leállítás után meleg motornál. A motortérben nincs olajpárlat, nem folyik belőle az olaj sehol sem. Ilyenkor mit lehet tenni? Mi lehet a baja? 2-3 különböző gyártó olaját is kipróbáltam de semmi változás. Olajcserénél használtam tisztító adalékot, de hiába...
Ha finoman gyorsítok vagy hagyom dolgozni a motorféket 1-2ezres fordulat között rángat is a motor.
Én is arra tippelnék, ez még nem is egy nagy összeg.
Mindjárt jönnek a sűrű olajas válaszok, 20w80 fenyőgyantával. Ne hallgass rájuk!
Szia!
Hasonló korú Mazdát és motorizáltságú hajtok.
"Ha finoman gyorsítok vagy hagyom dolgozni a motorféket 1-2ezres fordulat között rángat is a motor."
Országút, cca 100 km 4.seb fok. hátha.
Az olajfogyasztásra nincs jobb tippem, mint az említett szelepszár szimering.De minek cserélni, 1l/1000 még nem Ecotec.:-)
"De minek cserélni, 1l/1000 még nem Ecotec.:-)"
Ja, végül is tök jó! Olajcsere se kell, mivel 10 ezer alatt már 10 litert beletölt, elég a csak a szűrőt kicserélni, és még a fáradt olajtól se kell megszabadulni mindenféle trükkökkel.
:D
Köszönöm az eddigi válaszokat. Szelepszár szimeringre ránézünk.
#7-es, amiről te írsz az a facelift-es első generációs VVTi motorok gyerekbetegsége volt tudtommal, motorkódjuk valami ZZ-s. De az enyém 4A-FE ami a Carina-kban is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!