Honda MTX 80 miért nem esik vissza a fordulat?
Figyelt kérdés
Üdv!
Lenne egy honda mtx 80 R2 motorom és olyan probléma lenne vele hogy ha beállítom az alapjáratot rendesen akkor ha nagyobb fordulatnál visszaengedem a gázt nem esik vissza a fordulat egyből csak egy pár másodperc után? Mitől lehet ez? Fals levegőt nem hinném hogy kap mert jók a tömítések..esetleg attól lehet hogy nem zár időben vagy rendesen a membrán?
2016. máj. 9. 23:45
1/6 anonim válasza:
1-2 másodperc még nem jelent gondot.
2/6 anonim válasza:
Pedig falsol. De nem biztos hogy a tömítésekkel van a baj, lehet hogy a karburátor kopott. A membrán az nem zár, hanem egyirányúsítja a levegő útját vagyis a henger felé mindig beengedi azt, visszafelé pedig soha, legalábbis jó esetben. A levegő mennyiségét kizárólag a karburátor súbere, vagy pillangószelepe hivatott szabályozni. Ha minden jó, akkor gázelvételkor kutya kötelessége a fordulatszámnak azonnal leesni. Ha nem így van akkor valami gond van. Ez nem egy computervezérelt modern motor, aminél nem mechanikusan van megoldva a gázkezelés.
3/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem a karbiba a súbert nem vettem észre hogy nagyon el lenne kopva, nem lötyög benne...Én azért gondoltam hogy valami a membránnal lehet mert csak akkor nem esik vissza a fordulat ha 6-7 ezernél váltok,hiába engedem vissza a gázt ha behúzom a kuplungot csak pörög de viszont ha kisebb fordulaton váltogatok akkor nem pörög ha kuplungozok...
2016. máj. 10. 11:23
4/6 anonim válasza:
Nem fúj ki a kipufogó a könyöknél?
5/6 A kérdező kommentje:
Nem fúj ki.
2016. máj. 10. 18:15
6/6 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki megvan a probléma, a gyujtás oldalon ereszt a szimering, szóval onnan szívhatott falsot.
Köszönöm a válaszokat!
2016. máj. 20. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!