Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Km órát cseréltem és feljelent...

Km órát cseréltem és feljelentést tett ellenem az okmányiroda, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Adott egy autó, amit megvettem 260ezer körüli km-rel, de pixelhibás lett a km számláló, amit kicseréltem egy bontóban vásároltra, nos abban az órában eladáskor 230ezer körüli összeg szerepelt, én tájékoztattam a vevőt az óra cseréről, tudomásul vette, de most mikor akarta átíratni az okmányirodában az autót a nevére, akkor közölték vele, hogy csalás történt és hogy ellenem feljelentést indítottak km óra számláló visszatekerése végett.

Nos megvan a régi km óra is, amivel vettem az autót, de ilyenkor mit tudok tenni, mire számíthatok?

Tudtommal az óracsere nem tiltott, csak a visszatekerés, de lehet tévedek.

2016. máj. 9. 18:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azokat jelentsék fel, akik tényleg visszatekerik... Ne azzal szórakozzanak, akinek semmi ilyen szándéka nem volt, ráadásul te tájékoztattad a vevőt a cseréről is.
2016. máj. 9. 18:46
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát igen, tájékoztattam ,csak ugye semmi papír alapja nincs az óracserének és azt hiszik, hogy tekertem.

De volt olyan jó fej a vevő, hogy felhívott, hogy eljárást indított ellenem az okmányiroda, csak fogalmam nincs, hogy mi tévő legyek, olvasgattam utána és 1 évig terjedő szabadságvesztés... meg gondolom, ha ez nem, akkor kemény százezrek fognak majd repülni a bírságra.

2016. máj. 9. 18:50
 3/7 anonim ***** válasza:
28%
El kellett volna menni hivatalba hogy tényleg óracsere miatt mutat mást az autó. Mert anélkül honnan tudná bárki hogy tényleg ez történt?
2016. máj. 9. 19:13
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Próbálj megnyugodni..ne nyúlj semmihez, várd az értesítést, mit lép a hatóság...nem kell elémenni semminek, mert csak jobban belebonyolódsz.

Azt a verziót add elő, amit itt leírtál, legyen nálad a kiszedett hibás, és nem árt, ha gondolkozol tanúkon is...

nekem is pampogtak, hogy kevés van az órában, de közöltem, ez már kétszer átfordult...ja, akkor rendben...

a digitálisnál is van mentőkörülmény, euz nem úgy van, hogy mindjárt karóbahúzni az ügyfelet. az ügyintéző csak végzi a munkáját, te meg előadod a védekezésed. Tényszerű legyen, oszt jónapot.

Ne dőlj be semmiféle jópofa...--ismerjebefiatalember hogymegbuherálta..akkor nem büntetjük meg.--című sunyi dumának.

2016. máj. 9. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:
28%

Milyen aranyos empatikus emberek vannak..De nézzük az érem másik oldalát:

Cseszheted a régi órádat mostmár,csere vagy visszatekerés hivatali szemszögből tökmindegy..

Lehet csak itt mártírkodsz,az autóban meg már félmilliónál is több van-ámde várod a tippeket hogy mássz ki ebből az egészből...

2016. máj. 9. 20:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Értek mindenkit és köszönöm a segítőválaszokat, és utolsó kommentelő téged is megértelek, ezt a felét is biztos nézik majd, de hála isten van papír, egy műhelytől, ahol beszerelték, szóval szerintem nem lesz gond, REMÉLEM
2016. máj. 9. 20:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Valszeg nem lesz belőle semmi, talán megértik hogy valóban hibás óra volt az ok.
2016. máj. 9. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!