Motoros cuccoknál a drágább jobb elvet kell követni?
Most szeretnék komplett motoros felszerelést vásárolni, de nekem ez kínai, mármint a márkák.
Segítenétek ajánlani, jó márkákat? Gondolom egy 100 ezres csizma jobban véd egy 40 ezrestől, de teljesen tanácstalan vagyok, és nem akarok 4-500 ezret csak a cuccra költeni.
Mindenhol szoktak akciók lenni sorolom én mit mennyiért vettem
Airoh bukó 40 helyett 21
Protektoros cordura nadrág és dzseki 58 helyett 36
Furious cross csizma 40 helyett 18 (ez már bizonyított, ha nincs rajtam, akkor most nincs bal lábam, és se a lábam se a csizma nem sérült)
Gerinc protektor 18 helyett 10
Rush M cross kesztyű (kb 5ezer km-t bír) 4800
Üzletek ahová érdemes elnézni: Bembo motor (Duna pláza mellett), Kelomotor (Pesti út eleje, XVIIker), AN-ZO motor (Gyömrő Tescotol 50 méter), RMC outlet (aszód Falujárók útja eleje)
Most lehet hülyeséget írok, de egy 70/100 ezres sisak nem véd jobban?
Bocsi, de full hülye vagyok hozzá, eddig robogóztam egy egyszerű sisakkal, most készülök komolyabb motorra ülni.
"Motoros cuccoknál a drágább jobb elvet kell követni?" - Nem ez abszolút nem igaz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy elég 15eFt-os tesco/auchan-os sisak, de nem is kell a 150-200eFt-os modell sem.
Nekem is baromira tetszenek a Puma rucik meg csizmák, de arany árban vannak és nincs is igazán értelmük.
Én kb ezeket a számokat szoktam mondani, ha kérdezik:
- sisak 40-60k (használattól függően 3-5 évente úgyis cserélni kell)
- ruha (bőr) 130-150e, nyilván egy szövet olcsóbb legalább 20-40e-el
- csizma 35-40e
- kesztyű 10-15e
Ezek az alap dolgok, ha nincs a ruhába, akkor kell egy gerinc protektor is. Esőruha opció, ebből sem kell drága 15-17e körül már van egész jó. Én pl kerülöm az esőt és nem is veszek drága esőruhát.
Berik és Mugen Race cuccokat egész jó áron kapsz abban a bizonyos boltban. :)
Nem is kell komplett felszerelés.
Overálom sose volt, egyrészt mert nem hiszek abban hogy kevesebbel úsznék meg egy borulást, másrészt nem mindig komfortos. 7 éve vezetek erős motort, nálam a jó felszerelés kimerül egy bőrdzsekiben, kesztyűben, és rövidszárú csizmában [link] farmerrel.
Sisakban nálam 80e ft volt a határ, az is leárazva 110ről. Elsősorban a szélzaj elleni jó kialakítást néztem, utána a plexi környékét hogy jól fogok-e benne látni.
El lehet költeni ruhára 300-500ezret is, de a tapasztalat szerzés alól nem véd.
A sisak legyen jó fajta a többi csak ízlés dolga. Hosszabb távra pl felveszem a csizmát, de egyébként nem, sok bőrcsizmában nehéz váltani, a merevsége miatt.
Amik jó márkák de az áraik is olyanok, Dainese, Berik, Shoei, Arai, Icon, Arlen Ness, Alpine Stars.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!