Robogósok! A gyakorlatban mik a "szabályok"? Többi lent
Figyelt kérdés
Papíron minden robogó max 40-50km/h-t megy, és e fölött amúgy se lehet menni B-s jogosítvánnyal... Ez az elmélet, de mi a gyakorlat?
Aki pl 20 km-t megy minden nap, lakott területen kívül, mennyivel szokott menni? Illetve ebből milyen problémák lehetnek?
Mikor, és miért büntethetnek meg? Ha pl mögötted megy a rendőr 70et, és megállít? Amikor mérnek foglalkoznak a robogósokkal?
Gondolom 40-45tel menni lakott területen kívül kb életveszélyes lenne. Nekem B-s jogsim van, és egy 50es robogót szeretnék napi használatra, városba és azon kívülre.
Köszönöm a válaszokat!
2016. máj. 5. 19:59
1/3 anonim válasza:
Én mentem simán 80-al robogóval lakott területen és kívül is. Nálunk igaz nincsen sok rendőr, de egyszer sem állítottak meg az eddigi 5 év alatt. De mondjuk, én napi 20km-re akkor vennék esetleg robogót, ha városban lenne az a 20km. Meg nem tudom, hogy Emellett van-e autó, mert télen borzasztó a motorozás.
2/3 anonim válasza:
Nem foglalkoznak vele komolyabban hogy mennyivel mész, ez amolyan megszokott dolog.
3/3 anonim válasza:
Soha nem törődnek vele, nyilván láttak már a rendőrök 80-al haladó robogót, tudják hogy sok ilyen van. Ez a 40 km/h-s szabály csak egy hülye, papíron létező fennmaradt szabály, amit már senki sem tart be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!