Ford Fiesta Ghia 1.4i 16v 1996-os feltehetek-e 185/60R14 gumit vagy sem. Megkérdeztem egy gumist azt mondta hogy a doblemezbe beleér a gumi kanyarodáskor, igaz ez? Most 185/55R14 gumi van rajta. Ennyit számít 5 mm?
Milyen 5 mm? A 185/55 R14 és a 185/60 R 14 gumi sugara között nem csak 5 mm az eltérés A /-jel után álló szám azt fejezi ki, hogy az oldalfal magassága hány százaléka a futófelület szélességének. Ebben az esetben az eltérés a 185 mm 5%-a, ami 9,25 mm.
Egyébként pedig ez a majd' 1 centi sokat tud számítani: előfordulhat, hogy alászedett kormány esetén egy huplira hajtva az első sárvédőív szétvágja a kereket.
(ezen szériás Fiesta futóművét nem ismerem, ezért nem mondhatom biztosra)
Nem 5 mm-ről van szó, hanem +5%-ról, ami ugyebár a 185 mm 5%-a, ami 9,25!
Nálam - autóm korábbi gazdája -, R16-os alura tettem elég peres gumit + ültetve is volt az autó, kanyarodáskor a sárvédő ívet kihajtogatta a gumi, aztán később szálkopott lett, majd defekt! Szerintem ne tegyél rá nagyobb gumit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!