Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig kötelező az ülésmagosít...

FRICZY kérdése:

Meddig kötelező az ülésmagosító a gyereknek a hátsó ülésen? (kor és/vagy magasság)

Figyelt kérdés

#KRESZ #gyerek #biztonság #ülésmagosító
2016. máj. 5. 14:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Kor már régen nincs meghatározva. 135 cm-es testmagasságig gyermekbiztonsági rendszerben kell szállítani, 135 cm-es magasságtól már elég az ülésmagasító (ami nem gyermekbiztonsági rendszer) ha a biztonsági övvel nem lehet rendesen rögzíteni. Ha jól tartja az öv, akkor az ülésmagasítót is el lehet hagyni.
2016. máj. 5. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
2016. máj. 5. 22:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Sajnos a két hozzászólás ellentmond egymásnak, mint ahogy a legtöbb eddig általam talált információ is :(.

Esetleg nincs itt valaki hivatalos szerv aki biztosan meg tudná mondani?

2016. máj. 6. 16:06
 4/6 anonim ***** válasza:
38%

Hivatalos szerv? :D

Drága kincs, ha van jogsid, akkor nagyon gáz a kérdés is.

No de, hogy hivatalos látszata legyen, nyisd meg az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM rendeletet (más néven KRESZ), és lapozz el a 48.§-ig. Ott keresd meg a 8. bekezdés b alpontját.

A gyermekbiztonsági rendszer leírását pedig az 1. függelék II. részének w alpontjában találod!

Link:

[link]

(Gondolom most az lesz, hogy egy 1975-ös rendeletet linkeltem!)

:D

Na nyomd a pirosat!

2016. máj. 6. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:

A hivatalos szerv pedig a rendőrlónak a hímtagja!

:)

2016. máj. 6. 20:06
 6/6 A kérdező kommentje:

De viccesek és nagyképűek vagyunk!

Csak hogy kizökkentselek, a kresz nemhogy 1975 óta változott egy "párszor", de amióta én is jogsit szereztem, így ha az ember fia nem iratkozik be évente kresz tanfolyamra, nem biztos hogy képben van. Szerintem én is tudnék olyat mondani amit te nem tudsz, így kérlek szállj le a magas lóról. Megkérdeztem amúgy több régebb óta jogosítvánnyal rendelkezőt, akik közt volt rendőr is, de még azok se tudtak biztosat mondani.

Ha még hatályos a jogszabály, akkor köszönöm az infót!

2016. máj. 8. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!