Létezik, hogy az 1.6-os Mégane II 6,5 alatt eszik?
A 4 ajtós változatról van szó.
Nemrég vettem ilyen autót.
Azon csodálkozom, hogy mennyire kevés a fogyasztása, egy 1.6-os motorhoz képest.
Előtte Mégane I volt, de az 1.4-es volt, az is többet evett, 7 litert átlagban.
A Mégane II kijelzője szint az "avarge" átlagfogyasztás, 6,4 liter.
Nehezen hiszem el, főleg, hogy ez nem a kacsafenekű, hanem a 4 ajtós nyújtott, nehezebb is.
Az 1.4-esnek viszont sokszor tolni kellett, mert lomha volt.Ez meg megy szépen.
Nem autópályán használom.Városban csak annyit, hogy bemegyek vele dolgozni, városból kifele pedig főúton megyek a lakhelyemig, ami szintén város, de kicsi.
Astra H 1,6 nekem 6,3-at ír lendületes vezetés mellett. Az első 1-2 hónapban 6 alatt is evett, de azóta inkább élvezem.
A kisebb motort jobban kell pörgetni hogy haladj és sokszor hiába taposod akkor sem megy, csak a benzint nyeli.
A Renault gyári adatlapja szerint is 2-3 decivel kevesebbet (városban 6 dl-rel) eszik az 1.6-os, mint az 1.4-es. A fedcomp is csal egy picikét lefelé az átlagfogyasztásnál, legalábbis az enyém mindig 2-3 decivel kevesebbet ír, mint amennyit számolok.
Nekem most 1.6 16V Megane Break van, és a fedcomp szerint 6,7 az átlagom 2/3 város 1/3 országút, néha egy kis autópálya használatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!