Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Irídium vagy platinagyertyával...

Irídium vagy platinagyertyával van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés

2016. máj. 2. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyköbcentis, karburátoros, egyhengeres motorban iridiumosat használok. Könnyebben indul, stabilabban jár alapjáraton és a kis fordulatot is jobban bírja, kevésbé hajlamos a berángatásra. Az elektródahézag nagyon stabil gyakorlatilag nem változik több tízezer kilométer alatt sem, de néha ezt is ki kell venni megtisztítani. Elképzelhetőnek tartom, hogy egy modern, injektoros motorban, ami az olajat sem eszi még erre sincs szükség. A fogyasztást viszont érdemben nem befolyásolja a hagyományos gyertyához képest, feltéve ha az is megkapja a szükséges karbantartást.
2016. máj. 2. 09:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Iridiumos gyertyákkal járok, gyári szerelés, 11 évesek...Simán jár a motor, nincs soha kihagyás, a gyertyák tiszták...

a tizenegy év alatt 110ezret ment, azt mondta a szakember, még van bennük tartalék(a katalógus szerint 105 ezer, vagy nyolc év a szavatosság..)

Én csak az iridiumra szavazok. Drága, de nagyon megéri.

2016. máj. 2. 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Pár autó kivételével igazából nem kötelező és előnye sincs sok, max tovább bírja.
2016. máj. 2. 10:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm. Ezek szerint nem erőltetem.
2016. máj. 2. 13:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

105 ezernél cseréltem, amennyivel tovább bírja a hagyományosnál, annyival drágább is.

Mondjuk egy mai motoron a gyertyacseréhez is le kell bontani egy csomó mindent, nem mindegy hogy egy-két évente, vagy 8 évente kell megtenni.

2016. máj. 2. 13:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Talán istengyalázás, de fogalmam sincs, milyen gyertya van az autómban. Közel 40 éve vezetek. Régebben kénytelen volt odafigyelni az ember a gyertyákra, talán ezért van az, hogy manapság szeretem elhanyagolni ezt a részét.
2016. máj. 3. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!