Mennyit mész az autóddal egy évben? Dolgozni, kirándulni, nyaralni stb.
Sziasztok, sok szeretettel üdvözlök mindenkit.
Arra gondoltam, hogy érdekes lenne ha megosztanánk egymassal az autóhasználati szokasainkat.
Saját peldám: 2008 Astra H 1.6 benzin
Naponta 12km ingázás a munkahelyre, heti bevásárlás illetve havonta egy-egy kirándulás.
Összesen 3500-4500km/év
10.5 hónappal számolok mert a többi időt szabadsággal töltöm amihez nem kell autó. (Ha szabadsagra autóval mennék akkor +4000km de repülővel olcsóbb és gyorsabb)
Astra G 1.7 isuzu 2003 óta megvan, 410.000km-t tettem eddig bele, remélem még bírja legalább ennyit.
+ van egy audi TT, 2006 óta van meg azóta 32000km se került bele :) párszor voltam vele Balcsin meg ha akad rá időm akkor csak úgy kocsikázgatok szép időben.
Én mostanában szeretném a Civic - et lecserélni, mert 10 éves lesz, összesen 104 ezer van csak benne, évi 9 - 10 ezret megy, mert kamionos vagyok és szinte csak áll a telephelyen, kint Ausztriában. Van egy másik, két évvel idősebb, egy generációval korábbi Civic is, azzal 4 - 5000 - et ha megy itthon az asszony, tehát aki tőlünk vesz majd használt autót, jól fog járni, mindkettőben évente olajat cserélek, csak prémium üzemanyaggal járunk, nagyon jó állapotban vannak.
Régebben mikor nem született meg még a kislányunk mi is voltunk kocsival nyaralni pl. Skóciában, a Török - Riviérán, a Krímen stb. Most már kezdek kényelmesedni, na meg azért év közben kamionnal megyek 120 ezer körül, és kezdenek nem hiányozni a hosszas utazások.
Köszi a valaszt. Megkérdezhetem miből tevődik össze évente 30000-35000km?
Pont az ilyen nagyobb éves futasteljesitmények érdekelnének konkrét példákkal.
Golf IV 1.9 TDI
Első két évben mentem vele 110.000 km-t.
Most már szelídebb kicsit a dolog.
Napi 30 km munka, hétvégente szülőkhöz, 200 km. Plusz ez az, ide oda mászkálás
1998 Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Minden nap használom, de így is kb 15ezer megy csak bele évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!