Miért magas a CO értékem?
Van egy Renault 19 1.4 Benzines
1995-ös Energy motoros autóm.
Nem akaródzik neki sehogy sem a műszakin átmenni, mégpedig a magas CO érték miatt.
Motorikusan jó,
Nem füstöl,
Nem csörög-zörög,
Fogyasztása 100-on 6.5-7.5 liter vegyes.
Hengerenkénti kompresszió jó.
Lambdaszonda cserélve lett így a
HC érték is jó lett.
Kapott egy új katalizátort is
de a CO még mindig magas.
Hogyan tovább?
Mi okozhatja még így is a magas értéket?
Sajnos már lövésem sincs mit tegyek.
A katalizátor cserét a műszaki állomáson ajánlották.
De nem változott semmi.
"Sajnos már lövésem sincs mit tegyek."
Látszik hogy először viszel autót műszakira. Amikor ilyen semmiségekre hivatkoznak műszakin akkor valójában illene egy kis pénzt adni nekik, egyből jó lesz a CO. Én mindig egy 5össel toldom meg a számlát, volt hogy a fék nem fogott.
Vedd ki a légszűrőt amig mérnek. akkor jó lesz a co
Előző!
Nem fog a fék az autódon, azaz életveszélyes rád és a közlekedés többi résztvevőjére is, erre ezt úgy oldod meg, hogy lefizeted a vizsgabiztost?!
Ez igen, gratulálok! És látom, még büszke is vagy magadra. Érdekes, hogy nekem soha senkit nem kellett még lefizetnem és mégis eddig minden autóm átment a vizsgán, soha nem tudtak semmibe belekötni.
Alapjáraton is magas és emelt fordulaton még magasabb.
Gyertyák fél évesek.
Katalizátor univerzális.
(Azért nem mindegy, hogy 12.800.- vagy 113.000.-)
Szerintem nem lefutott ez az ügy. Lehetne egy kicsit szegényíteni a keveréken. Még ha csak a műszaki vizsga időtartamára is. Karbis? Vagy már injektoros?
Ha injektoros olcsó jános módszer lenne a lambda szonda jelét módosítani. Csak itt nem dúsításra ösztönöznéd a központi egységet, hanem szegényítésre. Nem menne úgy a motor, de azért nem buktatják meg a kocsit.
Ha karbis, akkor a fúvókákkal lehetne kisérletezni. Kisebbet berakni és megnézni úgy.
Az a gond, hogy gázelemző nincs minden garázsban. Nincs esetleg egy bontott jó állapotú gyári katalizátor kéznél? Azzal illene átmennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!