Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ad ilyen hangot tolatásnál?

Miért ad ilyen hangot tolatásnál?

Figyelt kérdés

Van egy mk3-as ford Mondeo 2.0TDCI kombim, és mikor tolatok, azt vettem észre, hogy ilyen sivító hangot ad. De csak tolatásnál. Elsőre kerékcsapágyra gondoltam, de akkor viszont előremenetben is csinálná, nem?

Valami ötletetek van, hogy mi okozza ezt?

2016. ápr. 24. 13:24
 1/6 Tomcatters ***** válasza:
100%
Tolatásnál,az öszes autó sivító hangot ad.... az egyenes hatremeneti fogaskerék az oka
2016. ápr. 24. 13:26
 2/6 Tomcatters ***** válasza:
69%
Minél gyorsabban haladsz rükvercbe... anál hangosabb
2016. ápr. 24. 13:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Csak mondjuk a másik autónkban, egy 2007-es Swiftbe, nincsen, ha van is, nem ilyen hangos. Akkor azt a fogas kereket cserélni kellene valószínű, igaz?
2016. ápr. 24. 13:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Még azt elfelejtettem, hogy főleg a hátsó tengelytől jön ez az aránylag hangos hang.
2016. ápr. 24. 13:32
 5/6 Tomcatters ***** válasza:
69%
Elvileg a sebváltó felől kellene jönni,de az teljesen természetes,haya hatso tengely felől jön ,akkor csapágyakat kellene atnezni,de akkor elvileg előre haladasbal is hallani kellene a hangot
2016. ápr. 24. 13:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Valamelyik nap asszem egy Honda esetében kérdeztek hasonlót. Ha a váltó felől jön akkor teljesen normális, az meg már autótól függ, hogy épp milyen váltó van benne és menynire hangos.
2016. ápr. 24. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!