Autó akkumulátort lehet úgy tölteni, hogy nem veszem ki a motortérből?
Figyelt kérdés
Magyarán, hogy csatlakoztatom a töltő csipeszeit a sarura?!
( Opel Astra 1,4 benzin )
2016. ápr. 22. 21:58
1/6 anonim válasza:
Simán leveszed az autó csatlakozóit és a helyére csatlakoztatod a töltő csatlakozóit.
2/6 anonim válasza:
Lehet, nem kell kivenni, még a sarukat (csatlakozókat) se kell levenni. Egyszerűen a töltő pozitív csipeszét a pozitív sarura, a negatívat a negatívra csatlakoztatod és bekapcsolod a töltőt. Semmi baja nem lesz, az autó generátora sokkal nagyobb árammal tölti.
3/6 Tomcatters válasza:
Nem kell se ki se levenni a sarukat ,ahogy elottem irtak, csak rateszed a pluszt a pluszra minuszt a minuszra..., ha leveszed a sarut az tud galibat okozni... pl: nekem mikor lemerült az akku..... olyan mintha levettem volna..., ugy elallitodott a riasztó(megbolondult) ... rádio ....stb nyugodtan hagyd rajta ,es toltsed :)
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat
2016. ápr. 23. 06:39
5/6 anonim válasza:
Lehet de nem akármilyen f*s töltővel, amelyik orrba-szájba nyomja, hanem ami szabályozni képes a feszültséget (is). A túlfeszültségnek (14,4V++) nem biztos hogy örül az elektronika. Viszont töltés közben nem szabad semmit sem kapcsolgatni, különösen a gyújtást ráadni. No meg nagyon figyelni kell a helyes polaritásra.
6/6 anonim válasza:
Ahogy az előttem lévő 5-ös válaszoló írja. Egy automata mikroprocis töltővel nyugodtan töltheted.
Sőt rajta is hagyhatod, mert ha feltölt, akkor átáll csepptöltésre.
Ezek legtöbbje már polaritás védelemmel is el van látva, tehát ha felcseréled a sarukat, akkor sem okozol kárt, de hangsúlyozom nem mindegyik ilyen. Szóval csak okosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!