Van egy kymco agiliti 50 es motorom es ki szeretném venni belőlle a folytást, hogyan tudom?
Na, kezdjük az első válaszolónál.
A fojtás azért van benne a robogókban, hogy megfeleljenek a törvény/KRESZ előírásainak, tehát max 40-nel mehessen ("tervezési sebesség 45 km/h"). Ha kiveszed a fojtást, az még nem tuning. Annyi, hogy "kiszabadul" az az irdatlan 7 lóerő az addig fojtottan 3-4 lóerős szerkezetből.
Fojtást több helyen is elhelyeznek a robogókban. Kymcoknál az alábbiak jellemzőek:
- kipufogóban szűkítő (ezt szerelő kiveszi, vagy pattintasz rá egy sportkipufogót)
- kipufogón egy "vakcső", a torokhoz közel, ezt levágják, és behegesztik
- karburátornál egy szűkítő alátét, amit nagyobbra kell cserélni
- variátorban határolt tolórúd van gyárilag, ami nem engedi a variátort kifutni a legnagyobb áttételre, ezt ki kell cserélni olyanra ami nem határolt
- tőlünk nyugatra újonnan forgalomba helyezett mociknál még a CDI (gyújtáselektronika) is fojtott, ami leszabályoz egy adott fordulatszámon (ha kintről hoztad be ez akkor fontos)
Ennyi. Ezek eltávolítása a márkakereskedésben "forgalomba helyezési költség" néven be van kalkulálva a vételárba (kb 25 ezer ft)
Ha új a gép, akkor mindenképpen várd meg, amíg belemegy 500 km, utána vetesd ki a fojtásokat, és utána is, amíg nincs meg benne az 1000 km kíméletesen használd.
Nem fogod megölni vele a motorodat, mert ahogy említettem, a fojtásokra csak a törvényi előírások miatt van szükség. Minimálisan megnő a fogyasztás (ésszerűen használva 2-3 decivel), de természetesen ha fojton kinyomod a moci szemét, és akasztod 80-nál az órát, akkor zabálni fog mint az állat. Leginkább a rugalmasságán fogod megérezni, hogy már nincs benne a fojtás (jobban fog gyorsulni). Tudom volt Kymco-m (Super 9), csak sikerült összetörni, de most van egy másik (szintén Kymco Super 9) és ez is megy mint a mérgezett egér, amióta ki lett szedve minden fojtása, és kapott egy LeoVince TT Hand Made sportkipufogót. Na, remélem hasznosabb voltam, mint felettébb túliskolázott első hozzászólónk.
Szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!