Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy kymco agiliti 50 es...

Van egy kymco agiliti 50 es motorom es ki szeretném venni belőlle a folytást, hogyan tudom?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 22. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Több helyen is van benn, msá krédés, hogy hosszú távon csak tönkreteszed a mtorot vele.
2016. ápr. 22. 19:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Nincs benne foLYtás, nincs ilyen szó, max. foJtás lehet benne.
2016. ápr. 22. 22:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Péntek este van, nem nyelvtanóra.
2016. ápr. 22. 23:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Kőszi a nyelvtant de erre nem vagyok most vevő
2016. ápr. 23. 02:17
 5/5 anonim ***** válasza:
46%

Na, kezdjük az első válaszolónál.

A fojtás azért van benne a robogókban, hogy megfeleljenek a törvény/KRESZ előírásainak, tehát max 40-nel mehessen ("tervezési sebesség 45 km/h"). Ha kiveszed a fojtást, az még nem tuning. Annyi, hogy "kiszabadul" az az irdatlan 7 lóerő az addig fojtottan 3-4 lóerős szerkezetből.

Fojtást több helyen is elhelyeznek a robogókban. Kymcoknál az alábbiak jellemzőek:

- kipufogóban szűkítő (ezt szerelő kiveszi, vagy pattintasz rá egy sportkipufogót)

- kipufogón egy "vakcső", a torokhoz közel, ezt levágják, és behegesztik

- karburátornál egy szűkítő alátét, amit nagyobbra kell cserélni

- variátorban határolt tolórúd van gyárilag, ami nem engedi a variátort kifutni a legnagyobb áttételre, ezt ki kell cserélni olyanra ami nem határolt

- tőlünk nyugatra újonnan forgalomba helyezett mociknál még a CDI (gyújtáselektronika) is fojtott, ami leszabályoz egy adott fordulatszámon (ha kintről hoztad be ez akkor fontos)

Ennyi. Ezek eltávolítása a márkakereskedésben "forgalomba helyezési költség" néven be van kalkulálva a vételárba (kb 25 ezer ft)

Ha új a gép, akkor mindenképpen várd meg, amíg belemegy 500 km, utána vetesd ki a fojtásokat, és utána is, amíg nincs meg benne az 1000 km kíméletesen használd.

Nem fogod megölni vele a motorodat, mert ahogy említettem, a fojtásokra csak a törvényi előírások miatt van szükség. Minimálisan megnő a fogyasztás (ésszerűen használva 2-3 decivel), de természetesen ha fojton kinyomod a moci szemét, és akasztod 80-nál az órát, akkor zabálni fog mint az állat. Leginkább a rugalmasságán fogod megérezni, hogy már nincs benne a fojtás (jobban fog gyorsulni). Tudom volt Kymco-m (Super 9), csak sikerült összetörni, de most van egy másik (szintén Kymco Super 9) és ez is megy mint a mérgezett egér, amióta ki lett szedve minden fojtása, és kapott egy LeoVince TT Hand Made sportkipufogót. Na, remélem hasznosabb voltam, mint felettébb túliskolázott első hozzászólónk.

Szép napot

2016. máj. 4. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!