El szeretném adni az autómat. Mit kell tennem pontosan?
Szeretném eladni, a néhány éve vásárolt (használt) autómat, amelyet anno kollégától vásároltam. Az igazság az, hogy akkor Ő gyakorlatilag mindent elintézett, illetve segített, sokat nem kellett hozzátennem a dolgokhoz, így nem is maradt meg bennem, mik a hivatalos utak az értékesítésnél. (Minden okmány rendben volt, szóval nem lettem átvágva nem ezért adnám el az autót – szimplán csak kihasználatlan állapotba került )
Szóval igazából a hivatalos utak érdekelnének. Pl. Felteszem az autót apróhírdetésbe, lenne rá vevő.
Milyen papírokat kell kitölteni?
Milyen sorrenbe, melyik hivatalba kell bejelenteni?
Mire kell feltétlen figyelni?
Tehát egy autó eladás A-tól Z-ig érdekelne.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Előbb legyen rá vevő. Nehéz dolgod lesz, mert a telefonálók rögtön azzal kezdik hogy neki csak a felére van pénze. Meg hogy ő tizedéért sokkal jobbat hoz németbő. Ha jó árban adod akkor meg az lesz az első kérdésük hogy mi baja van akkor meg azért nem kell majd nekik.
Gondold át hogy tényleg muszáj e eladnod.
Ha lesz vevőd akkor adásvételit kell írni amivel besétálsz az okmányirodába. A vevővel még elmehettek eredetiség vizsgálatra és ennyi a tennivalód.
Amit az első válaszoló linkelt egész hasznos!
Én csak annyit tennék hozzá, hogy a 10-es pontot különösen vedd komolyan és eladás után rögtön vagy rövid időn belül jelentsd le, hogy eladtad az autód!
Vannak ugyanis erre szakosodott lecsúszott honpolgárok és c típusúak akik szándékosan büntetéseket halmoznak fel a te kontódra, és neked ilyenkor csak ez az egyetlen DE hatékony védelmed van a hatósággal és bírságokkal szemben.
Tapasztalatból beszélek!
Sokan túllihegik ezt az eladás dolgot. Szerintem semmi közöd ahhoz, hogy a vevő milyen biztosítóhoz megy, milyen hitel/lízing konstrukciókat vállal, stb.
Saját példa:
tavaly ősszel eladósorba került az öreg Opelom. Nem volt rafináltan megfogalmazott hirdetés, nem kellett fotókat retusálni, sem a jövendőbeli vásárlókkal telefonon egyeztetni. Főleg nem jöttek be a portámra mindenféle nepperek fikázni, hogy ilyen öreg, meg olyan használt. Kimentem a szabadpiacra, kitettem az ablakba egy papírt XXXX Ft. első tulaj, XXXX km-t futott.
A negyedik vásárló komolynak tűnt, beült, indítózott, fordult egyet, azt mondta tetszik neki.Megegyeztünk, hogy másnap elmegyünk együtt eredetvizsgára. Ha gond van az autóval enyém a költség, és eláll a vásárlástól. Ha minden OK, akkor ő fizeti, és levonjuk a vételárból a vizsgálat árát. Rendben lezajlott, hazamentünk, aláírtuk az adásvételit, és készpénzzel fizetett. A szomszédék aláírták tanúnak, Ő beleült és elment. Másnap besétáltam az okmányirodára, bejelentettem hogy eladtam. (Kaptam róla egy fecnit)
Azóta kétszer láttam a belvárosban, integetünk egymásnak. :)
Ennyi....
Fölösleges túlbonyolítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!