Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy álljak neki az autóm...

Hogy álljak neki az autóm lökhárítóját fényezni?

Figyelt kérdés

96-os 6N ezüst Polo-m van, vettem rá előre, és hátra is ún. nagy lökhárítókat.

Mindkettő bontott, és más színű.

Sosem festettem még autót/autóra, de alapvetően jó a kézügyességem, nem szokott gondom lenni az "először csinálom" dolgokkal, mert igényes embernek gondolom magam, nem csapom össze, a legapróbb részletig mindent megcsinálok energiát, és időt nem sajnálva.

Tudom, a legigényesebb az lenne ha fényezőhöz vinném, de gazdag az nem vagyok.

Meg egyébként sem tökéletes mindenhol a festés a kocsin, korából adódó fakulás, meg kisebb karcok vannak, szóval nem kiállítást akarok majd nyerni.

A festéket kevertetni fogom, de azon kívül mindent magam szeretnék csinálni, viszont nem tudom,hogy mire érdemes figyelni.

Innen onnan tudok olyanokat,hogy érdemes lenne talán polírozni, meg valamilyen alapozó is létezik, és többször kell egyenletes rétegben lefújni, na de ez már csak rajtam múlik.

A kérdésem,hogy van e külön alapozó, ér e valamit?

Még nem igazán jártam utána, az első, és legegyszerűbb lépés az,hogy kiírom ide, elvégre azért van az oldal.

A google is a barátom, de még úgysincs időm nekilátni, szóval egyenlőre megteszi ha itt kapok választ.

Linkekért is hálás vagyok.

2016. ápr. 19. 19:07
 1/4 TappancsMancs ***** válasza:
Nem fényezetm még autót de általános dolgokat mondhatok rá. Én prayt vennék mert a szórópisztoly drága lesz egy lökhárítóhoz. Azt is olyan sprayt ami autókhoz van, drágább mindig jobb szokott lenni. Alapozó szinte biztos kell az is hozzá való. Így sprayjel sem lesz túl olcsó. Gondolom le kell szedni a régi festéket > pl kromofág. Utána ha kell autó karoszéria javító tapasz, baromi keményre köt óvatosan mert nehéz lecsiszolni ha sok kerül rá. Ha lent van a festék kell ehhez való fémre zsírtalanító, hogy fémtiszta legyen. A sprayt érdemes megnézni mennyi n2 -re elég és csinálni kis próbafújást valamin. A szórásnál fontos hogy ne túl sokat mert megfolyik, szép egyenletes átfedésekkel, egyenetes mozgatással. Ha kell inkább 2x fújni. Pormentes helyen száradjon mert ami rászáll az beleragad. Én még rákeresnék először youtubeon ató fényezésre ha nincs angolul, legalább lássad a menetét és mindent.
2016. ápr. 19. 19:23
 2/4 anonim ***** válasza:
74%

Ha keverteted a festéket akkor kell egy kompresszor meg egy pisztoly. Vagy a teleshopos elektromos festékszóró is jó.

Lépések kb:

-lecsiszolod a lököst egyre finomabb csiszolópapírokkal

-le por és zsírtalanítod

-lefújod műanyag alapozóval annyi rétegben amennyiben akarod

-ha megszáradt az alapozó lefújod a festékkel

-majd lelakkozod.

2016. ápr. 19. 20:15
 3/4 anonim ***** válasza:
37%
Meg jól maszkolj le mindent amit nem akarsz feteni..
2016. ápr. 19. 21:39
 4/4 anonim ***** válasza:
37%
*festeni
2016. ápr. 19. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!